Cum putem reseta DNS Cache in OS X

Uneori, atunci cand navigam pe internet, se poate intampla sa primim constant erori de navigare (atunci cand incercam sa accesam anumite site-uri web), chiar daca avem o conexiune stabila la internet. Alteori, atunci cand folosim doua computere in aceeasi retea pentru a naviga online, este posibil ca unul dintre acestea sa nu poata accesa anumite pagini, in timp ce pe celalalt putem naviga fara probleme. In astfel de situatii, problema nu este conexiunea la internet, ci cache-ul DNS (site-urile care nu pot fi accesate si-au schimbat adresele IP, iar pe computerul dvs, vechile adrese IP au ramas inregistrate in DNS Cache; astfel, de cate ori incercati sa accesati respectivele site-uri, computerul incearca sa foloseasca adresele IP salvate in DNS Cache in locul adreselor IP actuale, de unde si erorile de navigare).

Pentru utilizatorii Windows, rezolvarea acestei probleme se face foarte simplu prin resetarea DNS Cache folosind comanda ipconfig /flushdns in Command Prompt (aceasta trebuie rulata cu privilegii de administrator). Daca sunteti utilizator Mac OS X insa, pentru a reseta cache-ul DNS va trebui sa urmati instructiunile de mai jos.

Cum resetam DNS Cache in OS X?

  • deschideti un Terminal
  • apoi tastati comanda sudo killall –HUP mDNSResponder si dati Enter

reset-dns-cache-osx

Si atat. Dupa ce veti folosi aceasta comanda, veti putea naviga online fara probleme.

Nota: Pentru ca utilizarea acestei comenzi necesita drepturi de administrator, va trebui sa introduceti parola de acces ori de cate ori veti reseta DNS Cache-ul folosind respectiva comanda.

STEALTH SETTINGS – How to reset DNS Cache in OS X

Cum putem reseta DNS Cache in OS X

About the author

stealth

Leave a Comment