Cum putem dezinstala Windows 8.1 Update 1

In urma cu cateva zile, Microsoft a facut disponibil la download pentru utilizatori Windows 8.1 Update 1, anuntat inca de la inceputul lunii aprilie, in timpul evenimentului BUILD sustinut la San Francisco. Update-ul poate fi instalat atat prin intermediul Windows Update cat si prin cel al Windows Store, dar, de asemenea, acesta este disponibil si prin link-uri directe pe site-urile Microsoft si TechNet.

Pentru cei interesati, Windows 8.1 Update 1 vine la pachet cu o serie de modificari si feature-uri noi care doresc a imbunatati experienta utilizatorului de desktop-uri si laptop-uri fara touchscreen: bootarea direct in Desktop (fara a necesita activarea acestei optiuni de catre utilizator), abilitatea de a fixa (pin) aplicatiile moderne, instalate din Windows Store, in Taskbar, posibilitatea de a accesa Taskbar-ul din aplicatiile moderne si adaugarea de butoane pentru inchidere si minimizare in Taskbar in aplicatiile moderne. In plus, utilizatorilor le va fi mult mai usor sa inchida sistemul sau sa caute ceva in sistem datorita butoanelor de Power si Search afisate direct in Start Screen.

Windows-8.1-update

Pentru utilizatorii de tablete sau computere cu display touchscreen insa, feature-urile noi din Windows 8.1 Update 1 nu reprezinta neaparat o imbunatatire, ba mai degraba aceasta ocupa spatiu pe dispozitiv/hard-disk degeaba. In cazul in care va regasiti in aceasta categorie si doriti sa dezinstalati Windows 8.1 Update 1 din diverse motive (inclusiv cel specificat mai sus), o puteti face foarte simplu urmand instructiunile de mai jos.

Cum dezinstalam Windows 8.1 Update 1?

  • deschideti Run (Windows + R), tastati control.exe si dati Enter, apoi dati click pe Uninstall a program (de asemenea, puteti tasta direct appwiz.cpl in Run)
  • in fereastra Programs and Features deschisa, dati click/tap pe optiunea View installed updates afisata in panoul din stanga

view-installed-updates

  • in lista de update-uri afisate, identificati si dati click-dreapta pe intrarea Update for Microsoft Windows (KB2919355) si selectati Uninstall, apoi dati Yes pentru confirmare

Uninstall-Windows-8.1-Update-1

  • dupa ce update-ul selectat este dezinstalat, restartati sistemul pentru a face downgrade la Windows 8.1

restart-to-downgrade

Dupa restartarea computerului/dispozitivului, toate feature-urile adaugate de Windows 8.1 Update 1 vor disparea din sistem (nu este neaparat sa dezinstalati si celelalte update-uri care fac parte din Windows 8.1 Update).

Nota: Inainte de dezinstalarea update-ului, se recomanda cearea unui restore point in eventualitatea in care apar anumite erori sau veti dori sa reveniti la Windows 8.1 Update 1.

STEALTH SETTINGS – How to uninstall Windows 8.1 Update 1

Cum putem dezinstala Windows 8.1 Update 1

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.