Cum sa adaugam Startup Repair in Windows 7 Boot Manager

Putini utilizatori Windows 7 stiu ca odata cu instalarea sistemului de operare, pe partitia de sistem se instaleaza si Startup Repair Tool, utilitate care poate fi accesata lejer apasand tasta F8 (in unele cazuri aceasta trebuie apasata de mai multe ori) in timpul bootarii sistemului, fara a fi necesara folosirea DVD-ului de instalare. Insa uneori, atunci cand dorim sa accesam Startup Repair folosind metoda mentionata, ori apasam F8 prea tarziu (sau uitam sa o apasam), ori suntem intampinati de un mesaj de eroare care spune ca “Windows was unable to locate the required installation file [boot.wim]. Verify that the installation source is valid, and restart the installation”.

Pentru a nu mai intampina astfel de probleme, cel mai simplu ar fi sa adaugam optiunea Windows 7 Startup Repair in Windows 7 Boot Manager urmand instructiunile de mai jos:

  • intai downloadam Windows 7 System Repair ISO (trebuie sa avem grija ca imaginea downloadata sa fie pe aceasi nr de biti cu sistemul, 32 (x86) sau 64 (x64) biti)
  • extragem continutul imaginii intr-un folder pe partitia de sistem (pentru a evita eventuale erori cauzate de mutarea involuntara sau coruperea fisierelor extrase)
  • downloadam si instalam aplicatia gratuita EasyBCD
  • dupa ce deschidem aplicatia, dam click pe butonul Add New Entry din stanga

add-new-entry

  • dati click pe tab-ul WinPE de sub Portable/External Media si selectati WIM Image in dreptul la Type
  • in dreptul la Name scriem Windows 7 Startup Repair (sau numele sub care dorim sa apara optiunea in Boot Manager), apoi navigam catre folderul unde am dezarhivat imaginea Windows 7 System Repair downloadata mai devreme, intram in folderul sources si selectam fisierul boot.wim

add-startup-repair-entry

  • dam click pe Add Entry apoi dam restart la computer.

Dupa restart, in timpul bootarii, vom observa ca in Boot Manager a aparut o a doua optiune, si anume Windows 7 Startup Repair, pe care o veti putea accesa rapid (cu conditia sa nu “umblati” la folderul in care ati extras Windows 7 System Repair) ori de cate ori va fi necesar. Succes!

w7-boot-manager

Download Windows 7 System Repair ISO x86.

Download Windows 7 System Repair ISO x64.

Download EasyBCD 2.0.2

Nota: Pentru a putea downloada imaginile Windows 7 System Repair trebuie sa aveti instalat pe sistem un client Bittorrent.

STEALTH SETTINGS – HOW TO ADD STARTUP REPAIR ENTRY IN WINDOWS 7 BOOT MANAGER

Cum sa adaugam Startup Repair in Windows 7 Boot Manager

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment