Cum sa adaugam Startup Repair in Windows 7 Boot Manager

Putini utilizatori Windows 7 stiu ca odata cu instalarea sistemului de operare, pe partitia de sistem se instaleaza si Startup Repair Tool, utilitate care poate fi accesata lejer apasand tasta F8 (in unele cazuri aceasta trebuie apasata de mai multe ori) in timpul bootarii sistemului, fara a fi necesara folosirea DVD-ului de instalare. Insa uneori, atunci cand dorim sa accesam Startup Repair folosind metoda mentionata, ori apasam F8 prea tarziu (sau uitam sa o apasam), ori suntem intampinati de un mesaj de eroare care spune ca “Windows was unable to locate the required installation file [boot.wim]. Verify that the installation source is valid, and restart the installation”.

Pentru a nu mai intampina astfel de probleme, cel mai simplu ar fi sa adaugam optiunea Windows 7 Startup Repair in Windows 7 Boot Manager urmand instructiunile de mai jos:

  • intai downloadam Windows 7 System Repair ISO (trebuie sa avem grija ca imaginea downloadata sa fie pe aceasi nr de biti cu sistemul, 32 (x86) sau 64 (x64) biti)
  • extragem continutul imaginii intr-un folder pe partitia de sistem (pentru a evita eventuale erori cauzate de mutarea involuntara sau coruperea fisierelor extrase)
  • downloadam si instalam aplicatia gratuita EasyBCD
  • dupa ce deschidem aplicatia, dam click pe butonul Add New Entry din stanga
add-new-entry
  • dati click pe tab-ul WinPE de sub Portable/External Media si selectati WIM Image in dreptul la Type
  • in dreptul la Name scriem Windows 7 Startup Repair (sau numele sub care dorim sa apara optiunea in Boot Manager), apoi navigam catre folderul unde am dezarhivat imaginea Windows 7 System Repair downloadata mai devreme, intram in folderul sources si selectam fisierul boot.wim
add-startup-repair-entry
  • dam click pe Add Entry apoi dam restart la computer.

Dupa restart, in timpul bootarii, vom observa ca in Boot Manager a aparut o a doua optiune, si anume Windows 7 Startup Repair, pe care o veti putea accesa rapid (cu conditia sa nu “umblati” la folderul in care ati extras Windows 7 System Repair) ori de cate ori va fi necesar. Succes!

w7-boot-manager

Download Windows 7 System Repair ISO x86.

Download Windows 7 System Repair ISO x64.

Download EasyBCD 2.0.2

Nota: Pentru a putea downloada imaginile Windows 7 System Repair trebuie sa aveti instalat pe sistem un client Bittorrent.

STEALTH SETTINGS – HOW TO ADD STARTUP REPAIR ENTRY IN WINDOWS 7 BOOT MANAGER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Cum sa pastram ferestrele de Windows Explorer deschise dupa Restart/Shutdown

Next Article

Cum putem vizualiza documente Word 2007/2010 fara a avea Microsoft Word instalat

Users searching for:

archivo boot.wim, boot.wimが見つかりません, arquivo de instalação boot.wim, windows 7 başlangıç onarma isos, cum intram in boot din windows7 ?, windows boot manager windows 7 แก้ยังไง, content, spravce spusteni systemu windows 7, cum intru in. repair, ايقاف easybcd, správce spouštění systému windows 7, विंडोज 7 स्टार्टअप काम नहीं कर मरम्मत, khong thay starup repair trong win manager, windobs no puede ubicar el archivo requerido de instalacion boot.wim, O windows nao pode localizar o arquivo de instalacao (boot.wim), spravce spusteni systemu windows, windows7 oppstart reparasjon, boot wim oprava, fotos de thay wim, boot.wimがみつかりません,