Cum putem crea USB Stick-uri bootabile fara a formata dispozitivele respective

In timp ce utilizatorii Windows au la dispozitie o selectie destul de generoasa de aplicatii cu ajutorul carora pot crea USB drive-uri bootabile, majoritatea acestora cer formatarea dispozitivelor inainte de a copia fisierele de instalare (ceea ce duce implicit la pierderea oricaror date stocate pe respectivele USB drive-uri). In cazul in care nu doriti insa sa formatati dispozitivul USB, insa aveti nevoie sa il faceti bootabil cu un sistem Windows pentru o reparare sau reinstalare de sistem, solutia este populara aplicatie EasyBCD.

EasyBCD este o aplicatie care le permite utilizatorilor sa editeze meniul de boot al sistemelor Windows si de asemenea sa modifice diverse setari de bootare ale acestora. In plus, pe langa feature-urile specificate mai sus, EasyBCD permite si crearea de dispozitive USB bootabile fara a necesita formatarea acestora si pierderea de eventuale datele stocate pe respectivele dispozitive.

Cum putem crea dispozitive USB bootabile cu Windows fara formatare folosind EasyBCD?

  • copiati toate fisierele si folderele de pe DVD-ul de instalare al Windowsului (sau extrageti-le dintr-o imagine ISO a sistemului) in folderul root al dispozitivului USB (atentie, fisierele trebuiesc copiate direct in root si nu intr-un folder din root!)
  • rulati aplicatia EasyBCD si dati click pe butonul BCD Deployment din partea stanga a acesteia

bcd-deployment-easybcd

  • in partea dreapta a aplicatiei, sub Create external bootable media selectati dispozitivul USB pe care doriti sa-l faceti bootabil fara a-l formata (si pe care ati copiat fisierele de instalare ale Windowsului) si dati click pe butonul Install BCD

create-bootable-media-easybcd

  • cand dialogul de confirmare a convertirii dispozitivului intr-unul bootabil este afisat, dati click pe Yes

bootable-disk-easybcd

Si gata. In felul acesta puteti crea dispozitive USB bootabile cu Windows fara a le formata si a pierde datele de pe acestea.

Download EasyBCD.

Nota: Tutorialul este compatibil cu dispozitivele USB cu format FAT32. Pentru dispozitivele formatate NTFS este posibil sa apara erori la bootarea de pe acestea.

STEALTH SETTINGS – How to create bootable USB drives without formatting them

Cum putem crea USB Stick-uri bootabile fara a formata dispozitivele respective

About the author

stealth

Leave a Comment