Cum sa restrictionam accesul userilor la USB Storage in Windows

Desi nu se poate nega faptul ca dispozitivele de stocare prin USB reprezinta o metoda simpla si rapida de transport date intre PC-uri, folosirea acestora reprezinta de foarte multe ori un risc pentru securitatea PC-urilor sau a sistemelor instalate pe acestea. Daca sunteti in cautarea unei metode de a restrictiona accesul userilor standard la dispozitivele USB Storage (USB Stick-uri, HDD-uri externe sau carduri), cel mai probabil ati avut experiente neplacute cu ceva virusi contactati via USB, sau doriti sa restrictionati copierea unor date/informatii personale ori confidentiale si/sau sa blocati accesul la diverse aplicatii care pot fi lansate/rulate de pe astfel de dispozitive.

Cea mai simpla metoda de a interzice/restrictiona folosirea dispozitivelor de stocare USB, compatibila cu toate versiunile sistemelor de operare Windows XP, Windows Vista si Windows 7, se bazeaza pe cateva editari de registri.

  • deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run sau in Search-ul din Start Menu si dati Enter)
  • navigati catre key-ul HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesUSBSTOR
  • in panoul din dreapta modificati valoarea intrarii DWORD Start din 3 in 4 (pentru a dezactiva accesul dispozitivelor USB deja instalate in sistem)

usb-start-value

  • apoi dati click dreapta pe key-ul USBSTOR si selectati Permissions din meniul afisat
  • selectati grupul SYSTEM si bifati Deny in dreptul Full Control (pentru a impiedica instalarea unor noi dispozitive USB in sistem si totodata si resetarea valorii Start la conectarea acestora)

usbstor-permissions

Dupa ce veti face aceste modificari, ori de cate ori se va incerca conectarea unor dispozitive USB la computer pe monitor va fi afisat mesajul Access is denied.

Nota: Inainte de a face orice modificare in registrii de sistem se recomanda crearea unui backup al acestora pentru a evita eventuale consecinte neplacute.

STEALTH SETTINGS – How to restrict User Access to USB Storage devices in Windows

Cum sa restrictionam accesul userilor la USB Storage in Windows

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment