Dezactivare Login Screen (Welcome Screen) pe Windows XP

Cand porneste Windows XP si sistemul are mai multi useri (Users Account), in mod implicit va aparea la pornire un ecran grafic cu numele userilor si pictogramele acestora. In acest “Welcome Screen” utilizatorul are la indemana optiunea de a alege user-ul de pe care doreste sa ruleze.

xp_welcome_screen2

De regula, aceasta optiune se tine activata cand pe un sistem sunt doua sau mai multe usere, idiferent daca ele sunt protejate sau nu de o parola. Cand pe un PC exista un singur user si acesta nu este protejat cu o parola, acest Welcome / Login Screen poate deveni stresant. Obliga utilizatorul ca dupa pornirea PC-ului sa dea click pe pictograma userului pentru a rula sistemul.

Cum putem sa dezactivamLogon User – Welcome Screen” pe Windows XP.

1. Deschidem Control Panel si click pe User Accounts.

2. Din panoul care se deschide, click pe iconita “User Accounts”.

3. Click pe Change the way users log on or off. (click pe imaginea de mai jos, ca sa vedeti exact unde este optiunea)

user accounts icon1

4. Din panoul care se deschide, debifati optiunea “Use the Welcome screen". (atentie! in poza de mai jos optiunea este bifata)

user account 2

5. Click pe “Apply Options”.

Cand o sa reporniti sistemul de operare, o sa vedeti ca dispare Welcome Screen. Aceasta optiune este indicata pentru sistemele care fosesc un singur cont de user pe sistemul de operare. Administrator. Ahh. Ca sa modificati aceasta optiune (valabil pe pc-urile care au mai multi useri), trebuie sa fiti logat pe un user cu privilegii de administrator.

Daca pe un pc sunt mai multi useri, dar doriti sa porneasca automat pe userul de administrator fara sa mai apara Logon Screen, folositi setarile exact ca in ultima imagine de mai sus. Este necesar ca userul administrator sa nu fie protejat de parola.

Dezactivare Login Screen (Welcome Screen) pe Windows XP

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

  • solved logon no password winxp: after you have installed the operating system to backup your registry or give the file open regedit and hit export and save in regedit.reg and put rescue cd or usb stik and if you have problems in time to enable restoration regedit.reg

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.