Fix Error "Waiting for server (timeout)" in Dreamweaver CS5, CS4, CS3.

Problema intalnita pe Dreamweaver CS5.

Se intampla uneori ca atunci cand lucram in Adobe Dreamweaver (versiune mai noua de CS3), sa intampinam probleme la upload-ul fisierelor pe server. Mai exact, daca avem Dreamweaver-ul conectat prin FTP la web server (Remote Server), dupa ce facem modificari si salvam un fisier (index.php de ex.) apare caseta de dialog cu mesajul "Waiting for server…", iar dupa cateva secunde, mesajul de eroare timeout".

Aceasta este o problema apare in urma erori de conexiune intre aplicatia Dreamweaver si iesirea pe portul de FTP (21), iar rezolvarea ei sta in configurarea router-ului wireless. Daca folositi o conexiune pe direct (prin cablu), este putin probabil ca aceasta problema sa apara, iar daca apare, asigurativa ca ati setat la Dreamweaver > "Remote Server" > "More Options" > "Use IPv6 Transfer Mode" si "Use FTP performance optimization".
Pentru a rezolva eroarea "Waiting for server" in cazul unei conexiuni prin wireless, va trebui sa va conectati la router si sa va dati acces nelimitat pe portul 21 (FTP) calculatorului / laptop-ului dvs. Undeva in setarile de Firewall (depinde in functie de router) o sa gasiti o optiune de "Port Forwarding" unde va trebui sa setati conexiune "trust" pe portul FTP 21 pentru calculatorul pe care folositi Dreamweaver-ul. Din pacate nu va putem da pasii exact, intrucat fiecare model de router are interfata si setarile diferite. Daca nu aveti aceasta problema si nu va descurcati, va asteptam cu comentarii.

In cazul meu am preferat sa folosesc DMZ-ul (Demilitarized Zone), insa daca folositi aceasta optiune este bine sa folositi un firewall local (instalat pe PC-ul dvs.).

dmz dreamweaver

Router Firewall DMZ (Demilitarized Zone):

The DMZ (Demilitarized Zone) option lets you set a single computer on your network outside of the router. If you have a computer that cannot run Internet applications successfully from behind the router, then you can place the computer into the DMZ for unrestricted Internet access.

Note: Putting a computer in the DMZ may expose that computer to a variety of security risks. Use of this option is only recommended as a last resort.

Daca apare caseta de dialog cu mesajul "Waiting from server…" si operatiunea s-a sfarsit cu  "timeout", este recomandat sa salvati intr-un editor text modificarile facute in fisierul de lucru. Am ajuns de cateva ori in situatia sa salvez un fisier din Dreamweaver pe server, iar dupa mesajul de eroare fisierul de pe server a devenit blank. La redeschiderea lui am constat ca nu mai avem nimic in el si a trebuit sa refac tot.

Fix Error "Waiting for server (timeout)" in Dreamweaver CS5, CS4, CS3.

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment