Google Buzz – Retea Sociala marca Google

In ultimii ani, retelele sociale s-au inmultit intr-un ritm destul de rapid, sau, cum bine spune o vorba mai neaosa, ca ciupercile dupa ploaie. Dupa cateva succese impresionante obtinute de MySpace, Facebook sau Linkedin (Yahoo 360 a avut si ea apogeul sau, inainte de a fi condamnata si apoi executata) sau reteaua de micro-blogging Twitter, Google a hotarat sa scoata pe piata propria retea sociala, Google Buzz – “a new way to share” (faptul ca Google Search este cel mai folosit motor de cautare si ca YouTube este de ceva vreme proprietate Google – plus alte produse ale acestuia cum ar fi Picasa, goo.gl sau Google Maps – constituie ingredientele necesare pentru o alta reteta de succes Google).

GoogleBuzz

Conform celor declarate de Google, in aceasta retea sociala vor fi inscrisi automat toti utilizatorii Gmail (de altfel reteaua este accesibila din contul de Gmail), nefiind nevoie de crearea altor usere pentru utilizarea acesteia.

Google Buzz are 5 (cinci) caracteristici principale:

1. Auto-following – in mod automat, vei primi update-urile userilor pe care ii contactezi frecvent (si implicit acestia vor primi update-urile tale) 
2. Rich, fast sharing experience – poti share-ui fotografii postate pe alte site-uri media, cum ar fi Picasa sau Flickr
3. Public and private sharing – poti alege daca ceea ce postezi va fi vizibil de toti userii retelei sau numai de anumite grupuri ale acestora (friends, friends of friends etc.)
4. Inbox integration – Buzz-update-urile vor aparea in timp real, direct in Gmail Inbox, prin intermediul unor Buzz-item-uri speciale  (acestea pot fi folosite si pentru a raspunde update-urilor celor din lista ta de contacte)
5. Just the good stuff – in timp, Buzz va “invata” sa afiseze doar preferintele userilor

De asemenea, vor fi lansate 3 aplicatii mobile pentru Google Buzz:

1. Use Buzz from Google.com – post a Buzz from a geotagged location
2. Buzz application (iPhone or Android) – See what people around you are saying
3. Update to Google Mobile Maps – Buzz layer added, allowing you to see nearby Buzzes and lets you post a Buzz along with a picture of where you are.

 

In Windows Mobile Google Buzz poate fi deja accesat via Google Map, (in curand si via Google.com), in timp ce suportul pentru BlackBerry mai are de asteptat ceva vreme (se pare ca nu prea multa) pana cand va fi integrat.

Pentru mai multe detalii privind noua retea sociala Google Buzz, accesati site-ul oficial al acesteia.

Nota: Daca inca nu puteti accesa Google Buzz din Gmail Inbox, nu este nici o problema: Google a anuntat ca va dura cateva zile pana cand aceasta va fi integrata in toate conturile (puteti reverifica din cand in cand).

Google Buzz – Retea Sociala marca Google

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment