GOOGLE !

Dorind sa cautam ceva pe Google, bineinteles ca trebuie sa-I “spunem” cuvintele cheie in search box , apoi Google va cauta in miliardele de pagini indexate, cuvintele alese de noi. Aceste cuvinte (sau expresii) vor fi gasite de motorul de cautare fie in continutul paginilor, fie in titluri sau in continutul adresei (URL).
Cuvintele si caracterele speciale scrise in search box sunt intelese de motorul de cautare dupa anumite criterii. De exemplu , Google nu face nici o diferenta intre cuvintele scrise cu Caps Lock si cele mici .

Exemplu : Settings = SETTINGS = SeTtIngs = settings

Algoritmul de cautare al Google returneaza rezultate diferite pentru cuvintele scrise la plural sau/si la singular . O singura litera modificata in interiorul unui cuvant , schimba situatia rezultatelor listate in urma cautarii. De exemplu Google face diferenta intre cuv. Pisica si pisici .

Cu sau fara diacritice, in search box?
Google a invatat de ceva timp sa nu mai faca diferenta intre cuvintele scrise cu diacritice si cele scrise fara.

română = romana

pisică = pisica

Maşina = masina

Faza fun, este ca in timp ce scriam acest post am vrut sa testez o cautare din doua cuvinte cheie. Este clar ca Google , nu tine cont mereu de dorintele utilizatorilor . =))

Search : ma insor . Primul rezultat afisat in Google a fost : Nu vreau sa ma însor

Ok.. am inteles.

Atle posturi despre GOOLGE:

Searching…files

Google Search: Advanced Operators

redirect : Google Page Rank

Concluzia : MA INSOR !

GOOGLE !

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment