redirect : Google Page Rank

Zilele trecute , Google a afisat noul PR (Page Rank) la capatul unui nou ciclu de indexari , verificari siteuri si etc proceduri.

Ce este PR (Google Page Rank) ? – Este nota ( de la 1 la 10 ) data de Google unei pagini web , in functie de relevanta acesteia din perspectiva motoarelor de cautare . Mai multe detalii pe seo-point.com .

Cum se obtine PR (Google Page Rank) ? – Pana in dimineata asta am crezut ca stiu cat de cat despre ce este vorba . Acum nu mai sunt sigur. Dupa mintea mea , PR-ul se obtinea in functie de cate link-uri aveai catre site-ul tau ( back links ) si bineinteles site-urile pe care erau linkurile tale sa aibe un PR cat mai mare . Unicitatea contentului e de asemenea foarte importanta . O discutie in sensul asta am gasit si pe forumul de la Blogoree , Page Rank . Bun . Din toate comentariile de pe Blogoree , unul singur mi-a atras atentia .

krumel spune :

Ca sa ai un PR bun ai nevoie de link-uri catre blog cu PR mare si bun. Nu conteaza neaparat numarul..doar ca raportul dintre cele cu PR mare si cele cu PR mai mic, sa fie in favoarea celor cu PR mare. […]

Ori imi scapa ceva la ora asta , ori tot ce am crezut despre Page Rank pana acum e exact invers. Ok…! krumel , cred ca are dreptate si am o dovada destul de ok ( parerea mea ) , sa-i sustin afirmatia de mai sus.

In urma cu o luna si ceva ( pe 20 Mar 2007 ) , am cumparat domeniul laurentiupiron.com . Irelevant pentru ce l-am cumparat . Inca din prima zi domeniul laurentiupiron.com a fost redirectionat catre blog – stealthsettings.com . Am redirectionat index.html , 400.shtml (Bad request), 401.shtml (Authorization required), 403.shtml (Forbidden), 404.shtml (Wrong page) si 500.shtml (Internal server error) catre stealthsettings.com , folosind sursa :

<title>Laurentiu Piron / Blog</title><script>
var browser_type=navigator.appName
var browser_version=parseInt(navigator.appVersion) 


//if NS 6
if (browser_type=="Netscape"&&browser_version>=5)
window.location.replace("https://stealthsettings.com")
//if IE 4+
else if (browser_type=="Microsoft Internet Explorer"&&browser_version>=4)
window.location.replace("https://stealthsettings.com")
//if NS4+
else if (browser_type=="Netscape"&&browser_version>=4)
window.location.replace("https://stealthsettings.com")
//Default goto page (NOT NS 4+ and NOT IE 4+)
else
window.location="https://stealthsettings.com"
</script>

Ok. Se pare ca in felul acesta www.laurentiupiron.com , un site inexistent in Google , a ajuns la PR3 , egal cu adresa spre care a fost redirectionat . Testat in Google Toolbar si aici . Pot numara pe degetele de la o mana numarul de back links la domeniu . Putinele site-uri pe care se gasea link catre laurentiupiron.com , nu aveau nici macar PR1 pana acum cateva zile . Ce spune Google Search despre asta ? Spune in felul urmator :

site:URL (Indexed pages in your site)

site:www.laurentiupiron.comYour search – site:www.laurentiupiron.com – did not match any documents. ( Adica pagini indexate in motorul de cautare = 0 . Cam putine pentru PR3 . Parerea mea. .)

site:www.stealthsetting.com – Results 110 of about 1,360 from stealthsettings.com. (destule pentru PR3 )

Partea care chiar nu o inteleg de aici incepe :

link:URL (Pages that link to your site’s front page)

link:www.laurentiupiron.com – Results 1 – 10 of about 141 linking to www.laurentiupiron.com.

link:stealthsettings.com – Results 110 of about 141 linking to stealthsettings.com.

Intre cele doua adrese nu exista nici o legatura in afara de ce am prezentat mai sus. Un simplu redirect. Nu cred ca pana sa scriu acest post pe stealthsettings.com exista un link catre laurentiupiron.com . Nici macar nu sunt hostate pe acelasi server. Pentru mine e putin ciudat felul de calcul al Google Page Rank -ului (PR).

Daca chiar asa stau lucrurile…imi pun intrebarea : Ce PR o sa obtin la blog daca o sa-l redirectionez o luna catre cisco.com (PR10) ?

O (zero) pagini in Google

How to » Internet » redirect : Google Page Rank

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Si`a rezolvat sarcina …

1 thought on “redirect : Google Page Rank”

Leave a Comment