GTalk Vs. Yahoo! Messenger 8.1

In ultima vreme Yahoo! Messenger, m-a convins ca a venit momentul sa folosesc numai Google Talk.

Trei motive ca sa renunt la Y!M in favoarea Gtalk:

1. Yahoo! Messenger 8.1 cere mult mai multe resurse de sistem decat Gtalk. (Yahoo! Messenger pentru Windows Vista, cere de doua ori cat Y!M 8.1)

2. Y!M 8.1 se blocheaza inexplicabil la pornire si pierd mesajele offline. (problema intalnita pe Windows Vista Home Premium)

3. ID-ul de mess, a ajuns mai rau ca valuta. Schimbul de liste si mesajele “emo”, m-au scos din sarite. Da…mi-a ajuns id-ul prin astfel de liste.

Google Talk, este perfect pentru cei care  converseaza zilnic cu doua, trei persoane,client care nu duc dorul mass-urilor si a schimbului de liste id. Nu are smiley-uri misto ca Y!M si nici interfata grafica care sa-ti ia ochii. Este clean si este foarte usor de folosit. Cuprinde principalele utilitati ale Y!M-ului:

transfer de fisiere (merge sa trimiti prin IM si 700MB odata. testat)
voicemail – optiune care permite expedierea de mesaje voce pe e-mail.
Call (PC-to-PC voice) – si se aude foarte bine.  
preview la pozele trimise/primite, in fereastra de IM
notificare mail-uri primite pe contul de gmail.
pastreaza arhivele conversatiilor foarte frumos organizare si simplu de accesat,  in contul de gmail. (pe Y!M Vista, inca nu am vazut optiunea asta pana acum)
– poate fi accesat prin interfata de web via gmail, daca pe pc nu este instalat Gtalk-ul.
grafica curata si cateva skinuri care pot fi schimbate foarte simplu. Are avatare si posibilitatea de a seta status. (nu permite modul “invisible” ) .

Singura optiune care avantajeaza Y!M-ul in fata Gtalk, este webcam-ul. Nu folosesc, deci nu ma intereseaza.

Download :

GTalk Vs. Yahoo! Messenger 8.1

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment