HELP! Dezactivare auto-restart dupa update (Windows Vista)

Zilele astea s-au mai facut cateva update-uri pentru Windows Vista Home Premium si de fiecare data cand vad iconita de Windows Update trebuie sa stau dewindows update icon paza pe langa laptop, dintr-un singur motiv. Dupa ce termina de descarcat si de instalat update-urile isi da restart fara sa ceara permisiune. Indiferent ca sunt  niste aplicatii care ruleaza si care nu trebuiesc intrerupte, pc-ul isi da restart. Daca as avea ceva de reprostat sistemului de operare Vista, asta cred ca ar fi cel mai bun argument.

In panoul de update-uri nu apare pe nicaieri niciun avertisment care ar putea da de banuit ce urmeaza sa se intample daca lasi pc-ul nesupravegheat in timpul sau dupa update. Totusi, daca dam dublu-click pe iconita de Windows Update (din systray) vedem ca sistemul de operare, nu ne ofera decat un interval de timp cuprins intre 10 minute si 4 ore, pana la restart. Bine…aceasta perioada poate fi prelungita daca ne punem ceasul sa sune din 4 in 4 ore, ca sa mai cerem o “gratiere”.

windows update 1

Pentru sistemele de operare Windows XP Home Edition si Windows XP Pro exista doua metode relativ simple de dezactivare auto-reboot. (o sa revin si la sistemele astea.) Windows Vista este ceva mai ciufut. Dezactivarea restartului automat dupa instalarea de update-uri, se face prin blocarea efectiva a Windows Automatic Update. Se deschide Command Prompt (cu privilegii de Administrator) si se da comada:

net stop "windows update"

Comanda de mai sus este pentru dezactivare WU pe sesiune. Dupa ce restartati odata pc-ul, acest serviciu va rula fara niciun stres.  Daca doriti dezactivarea permanenta a Windows Update, mergeti in servicii (run->”services”) si executati fara mila “Windows Update”. Click-dreapta –> Properties –> Disabled (in dreptul “Startup type:”). Totusi nu va recomand sa va dezactivati permanent update-urile. Puteti sa pierdeti ultimele noutati in materie de Microsoft Vista. Pentru perioada sarbatorilor de iarna se pregatesc doua update-uri importante la Windows Vista. 1. Solitaire Virus-Winter Edition Pro si 2. Vista Game-Over SP3

Am gasit nenumarate topicuri “Disable restart after Automatic Updates” care ofera solutii pentru versiunile de Windows XP. Pentru Windows Vista (eu folosesc Home Premium) ramane intrebarea: Poate fi dezactivat auto-restartul de dupa Windows Automatic Update!?

Daca esti fericitul castigator al unui restart subit si ai solutie pentru acesta problema, lasa mesaj dupa bip.

biiippp…

HELP! Dezactivare auto-restart dupa update (Windows Vista)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.