Yahoo! Your password cannot be reset online.

Mesajul “Your password cannot be reset online” poate sa apara atunci cand doriti sa va recuperati parola contului de Yahoo! si nu aveti setata o adresa de e-mail alternativa. Pare putin ciudat, dar in multe cazuri atunci cand doriti sa va resetati parola, sistemul de recuperare parola al Yahoo! va trebui sa trimita noua parola sau link-ul de resetare, pe adresa de e-mail alternativa.

In timpul inregistrarii unui nou cont de Yahoo!, pe langa datele personale care trebuiesc completate corect (va ajuta la recuperarea parolei), mai trebuie sa completati si un camp de siguranta pentru recuperare ID si/sau parola. (mariti imaginea de mai jos.)

forget your ID or Password

Aici se cere o adresa de e-mail alternativa (adresa de care va spuneam mai sus) si un raspuns la o intrebare de siguranta. Ambele elemente sunt foarte importante pentru recuperarea ID-ului sau a parolei. In caz ca aveti adresa de e-mail creata acum 2, 3 ani, cand aceasta optiune nu era obligatorie, trebuie sa furnizati datele personale folosite la inregistrarea contului (nume, codul postal si anul nasterii). In afara de acesta varianta de recuperare parola, mai exista una. Desi este mai putin folosita in Romania, metoda tine de autentificarea cardului bancar in sistemul Yahoo!. In caz ca ati avut cardul logat la Yahoo! pentru a cumpara diverse servicii, la recuperarea parolei puteti folosi datele cardului. Este cea mai sigura si securizata metoda de verificare/recuperare. In caz ca nu aveti setata o adresa de e-mail alternativa, nu va cunoasteti datele folosite la inregistrare si nu puteti furniza informatii clare care sa faca dovada identificarii dvs cu yahoo! account, sansele sa va recuperi parola, sunt aproape nule.

Solutia pentru aceasta problema sta in formularul completat de dvs. la inregistrarea contului si in felul in care intelegeti sa va protejati confidentialitatea corespondentei. Pe si aici, am vazut nenumarate comentarii cu utilizatori care cauta programe de spart parole pentru messenger. Aceste programe “exista”. Sunt programe in care se cer datele lor (id + parola) sub pretexul ca in acest fel vor afla parola altui utilizator. FALS. Acele “programe de spart parole yahoo” nu fac altceva decat sa le fure datele de autentificare ale contuluide Yahoo!. Naivi…si in fond…ce au cautat, aia au gasit. Ok…revin la subiectul postului.

Cum va puteti configura adresa de e-mail alternativa? In caz ca nu aveti setata o adresa de e-mail alternativa in contul de Yahoo! sau adresa nu mai este valabila, va puteti seta o noua adresa de mail alternativa. Din Yahoo! Mail, click pe numele ID-ului (coltul din dreapta sus. “Welcome, nume_id”) si se va deschide o pagina in care va cere sa reintroduceti parola pentru ID-ul dvs. Dupa ce introduceti parola corecta si apasati Enter, veti ajunge in pagina de editare a contului. “Review My Account Information”. In campul “Email Information” aveti posibilitatea sa ve editati si sa adaugati adresele de mail alternative. Cu ajutorul adresei alternative va puteti recupera paroala contului de Yahoo!, in cazul pierderii sau furtului.

Mai multe tutoriale despre Yahoo! Messenger / Yahoo!, gasiti pe . Have fun :)

Yahoo! Your password cannot be reset online.

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment