Microsoft a relansat vechiul servici de webmail Hotmail sub numele de Outlook.com

In ultimii ani, serviciul de e-mail al Microsoft, Hotmail, a pierdut din ce in ce mai mult teren in fata competitorilor sai, Gmail si Yahoo. In incercarea de a-si recastiga utilizatorii, Microsoft a inlocuit vechiul servici cu unul nou, numit Outlook.com.

Utilizatorii suitei MS Office sunt deja obisnuiti cu aplicatia Outlook, unul dintre cei mai populari clienti de e-mail pentru Windows. Cu Outlook.com, Microsoft spera sa obtina o popularitate similara si pentru serviciul online de e-mail.

outlook.com

Noul client de webmail al Microsoftului vine la pachet cu o noua interfata, inspirata din interfata Metro a sistemului de operare Windows 8 (de fapt, Windows 8 are o aplicatie de mail built-in, care seamana destul de mult cu Outlook.com in ceea ce priveste interfata), si cu cateva feature-uri interesante pe langa cele obligatorii pentru un servici de e-mail, cum ar fi protectia anti-spam, protectia intimitatii si spatiu de stocare virtual nelimitat.

In Outlook.com e-mailurile sunt sortate in functie de categoria din care acestea fac parte: mesaje de la contacte, newslettere sau update-uri sociale, iar utilizatorii pot customiza conturile personale in functie de preferinte (culorile pentru texte, link-uri, reclame sau aspectul vizual al casutei de e-mail).

outlook-options

In plus, Microsoft a inclus si aplicatiile Office Web (Word, PowerPoint, Excel si OneNote), utilizatorii putand crea si edita documente direct in clientul de e-mail, fara a parasi Inboxul. Alte feature-uri Outlook.com esentiale pentru internauti sunt integrarile pentru conturile de Facebook, Twitter, LinkedIn, Google si in curand si Skype.

Noua limita pentru atasamente este de 300 MB, datorita asocierii cu serviciul de stocare online SkyDrive, iar o alta mare bila alba o reprezinta posiblitatea de a vizualiza videoclipuri si slideshow-uri direct in clientul de e-mail. De asemenea, lipsa totala a reclamelor din pagina de Inbox si cea de New mail este un alt plus pentru Outlook.com.

outlook-new-mail

Avand in vedere ca Outlook.com este un servici de webmail nou, aveti sansa, daca va grabiti, sa va inregistrati numele de utilizator pe care il doriti. De asemenea, daca aveti deja un cont de Hotmail sau Live creat, puteti sa il upgradati catre noua interfata Outlook.com folosind meniul Options (dati click pe optiunea Upgrade).

upgrade-to-outlook

Veti putea trimite sau primi in continuare e-mailuri (de) pe adresele @hotmail.com, @msn.com sau @live.com, si de asemenea aveti posibilitatea sa va creati o adresa @outlook.com.

STEALTH SETTINGS – Microsoft has relaunched the old Hotmail webmail service, named now Outlook.com

Microsoft a relansat vechiul servici de webmail Hotmail sub numele de Outlook.com

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment