Reinstaleaza Windows 8 fara a pierde aplicatiile sau fisierele personale cu RecImg Manager

Indiferent de motivele pe care le are un utilizator sa reinstaleze sistemul de operare Windows, de cele mai multe ori acesta este un task care se doreste a fi evitat, in primul rand din cauza consumului mare de timp liber. In Windows 8 exista doua feature-uri noi, Refresh si Reset PC, care desi promit o administrare mai eficienta a timpului si o restaurare completa a sistemului (in cazul optiunii Refresh fara a pierde aplicatiile instalate si fisierele personale), in majoritatea cazurilor sistemul functioneaza mai greoi sau cu erori dupa folosirea acestor feature-uri, iar in ceea ce priveste timpul, poate dura chiar mai mult decat o reinstalare de pe DVD. Mai exista de asemenea si posibilitatea crearii unei imagini de backup, cu ajutorul careia putem restaura sistemul la starea din momentul crearii imaginii respective, insa numai crearea imaginii poate dura pana la o ora, iar restaurarea tot cam atat. Desi dintre solutiile de mai sus recomandam folosirea imaginii de back-up, in ciuda consumului mare de timp, o solutie mult mai rapida de creare a unui backup de sistem si de restaurare a sistemului folosind backup-ul respectiv este folosirea RecImg Manager.

recimg_windows8_backup_recover

Fata de alte utilitati cu ajutorul carora pot fi create backup-uri pentru sistemul de operare Windows 8, care creaza snapshot-uri ale sistemului la un moment dat si pot cauza pierderi de date (mai ales daca vorbim de documente create sau modificate dupa crearea backup-ului), RecImg Manager nu cuprinde in imaginile de backup decat fisierele Windows si aplicatiile instalate, ceea ce inseamna ca toate fisierele personale raman intacte – nimic nu este modificat, nimic nu este pierdut. In plus, backup-urile create cu RecImg Manager sunt mult mai mici in comparatie cu backup-urile create cu alte astfel de software-uri.

Interfata RecImg Manager, simpla si intuitiva, este inspirata din interfata Metro a sistemului de operare Windows 8, si are doua optiuni: Backup si Restore. Cu ajutorul acesteia, reinstalarea/restaurarea sistemului de operare se face usor si rapid, indiferent daca vorbim de dispozitive touch-screen sau de traditionalele desktop-uri, cu mouse si tastatura.

recimg_windows8_backup_recover1 

Backup-urile create pot fi salvate atat local, cat si pe un drive din retea sau pe FTP.

recimg_windows8_backup_recover2

Iar in cazul in care veti dori sa faceti restaurarea sistemului, dati click pe Restore si vor fi afisate toate backup-urile disponibile, in functie de locatie si de datele la care au fost create.

recimg_windows8_backup_recover3

RecImg Manager este o alternativa rapida si sigura la restaurarea sau reinstalarea sistemului de operare Windows 8. In plus, soft-ul poate fi setat sa faca automat backup-uri la intervale de timp programate si, de asemenea, poate sterge automat imagini de backup mai vechi, pentru a salva spatiu pe hdd.

recimg_windows8_backup_recover4

Nota: RecImg Manager nu este compatibil decat cu sistemul de operare Windows 8.

Credit @slimwareutilities.com

STEALTH SETTINGS – Reinstall Windows 8 without losing apps and personal files with RecImg Manager

Reinstaleaza Windows 8 fara a pierde aplicatiile sau fisierele personale cu RecImg Manager

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.