Updateaza automat toate aplicatiile instalate in Windows cu Secunia PSI

Indiferent de sistemul de operare pentru care sunt create, aplicatiile sunt updatate in mod frecvent pentru a li se adauga noi feature-uri sau pentru a li se rezolva diferite bug-uri, pentru a li se modifica interfata sau pentru a li se imbunatati performanta. Desi unele aplicatii, cum ar fi web-browserele, se updateaza automat, fara a necesita interventia utilizatorilor, iar altele afiseaza notificari atunci cand sunt lansate versiuni noi, sunt destule programe care trebuiesc verificate manual daca trebuiesc updatate, fie in meniul Help, fie direct pe site-urile developerilor.

Updatarea individuala a aplicatiilor instalate in sistem poate fi un proces dificil si plictisitor in cazul in care vorbim de zeci sau chiar sute de aplicatii, necesare pentru realizarea diferitelor task-uri. Pentru a evita efectuarea manuala a acestui proces, iritant, dar necesar pentru functionarea optima a programelor instalate, utilizatorii Windows pot apela la Secunia PSI.

secunia-psi

Secunia PSI (Personal Software Inspector) este un program gratuit cu ajutorul caruia utilizatorii Windows pot actualiza automat aplicatiile instalate in sistem (EXE, OCX si DLL inclusiv). Programul intai scaneaza sistemul pentru a identifica toate aplicatiile instalate, apoi compara versiunile acestora cu versiunile existente pe site-urile developerilor, iar in cazul in care este necesar, updateaza aplicatiile automat, fara a necesita interventia utilizatorilor si fara a intrerupe lucrul acestora.

secunia update

Daca o aplicatie nu poate fi updatata automat, atunci Secunia PSI notifica utilizatorul asupra existentei unei noi versiuni a acestuia si ca update-ul trebuie facut manual. In plus, Secunia PSI verifica aplicatiile non-Microsoft de vulnerabilitati, pentru a avertiza utilizatorul asupra eventualelor riscuri.

secunia-notification

In mod implicit, dupa instalare, Secunia PSI va porni odata cu Windowsul, pentru a putea verifica si updata automat aplicatiile cu versiuni vechi. In cazul in care nu doriti ca updatarea sa se faca automat, ci doar cand aveti timp sa o supravegheati, puteti dezactiva acest feature din Settings.

secunia-settings

Nota: Aplicatia compatibila cu Windows XP (SP3), Windows Vista (SP1 sau mai recent), Windows 7 si Windows 8 (nu functioneaza pentru aplicatiile Metro, instalate din Windows Store).

STEALTH SETTINGS – Automatically update all apps in Windows with Secunia PSI

Updateaza automat toate aplicatiile instalate in Windows cu Secunia PSI

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment