Microsoft: Download Windows 7-Beta (official release)

Microsoft doreste sa bata recordul de afisari pe pagina. Bineinteles, este vorba de pagina site-ului microsoft.com pe care a fost anuntata oficial lansarea primei versiuni (Beta) a viitorului sistem de operare, Windows 7. Mai mult de atat, Microsoft au anuntat si ca aceasta versiune va putea fi downloadata free de pe site-ul technet.microsoft.com (cu toate ca o versiune beta a 7-lui a dat inconjurul internetului in ultimele luni, via torrente), la data de 9 ianuarie 2009 (adica azi).

Want to try the Beta? Come back the afternoon of January 9. And remember—this is just a preview. There’s more to come.

windows7 Totusi, exista o limita de download, care permite numai primilor 2,5 milioane de curiosi sa obtina codul pentru download al versiunii beta, iar pentru obtinerea codului, Microsoft a mai ingreunat putin situatia, solicitand intai completarea unui formular de inscriere. Batalia va fi pe “viata si pe moarte”, avand in vedere ca in toata lumea sunt cel putin 300 de milioane de useri ale sistemelor de operare Windows. In plus fata de aceasta, se pare ca ar mai exista cateva “mici”… hai sa le spunem conditii (desi e foarte probabil sa fie doar zvonuri), ale Win7 Beta 1:

-Versiunea beta va veni ca un upgrade al Windows Vista SP1. Nu se poate face upgrade-ul de pe un sistem care foloseste Windows XP. Asadar, daca nu folositi Windows Vista, e posibil sa downloadati versiunea Win7 Beta degeaba.

-Aceasta versiune are o limita de expirare: 1 august 2009. Incepand cu acea data, probabil veti fi nevoiti sa va reintoarceti la Windows Vista SP1, in cazul in care Microsoft nu vor face un upgrade la o versiune Beta 2.

-Este o versiune BETA (!), instalarea ei necesita intai un backup al sistemului dvs. (iar aceasta este o certitudine!)

Insa Windows 7 Beta poate insemna, pentru cei care pot sustine upgrade-ul, si un preludiul la ceea ce va fi Windows 7 final. Microsoft a anuntat ca acest sistem de operare a fost dezvoltat pe baza feedback-urilor primite de la userii Windows din toata lumea, si ca acesta ar avea cateva calitati greu de nesesizat:

-necesita mai putine resurse (fata de Windows Vista); ocupa mai putin spatiu pe hard-disk

-un timp de raspuns mai scurt al sistemului de operare; o imbunatatire a performantei acestuia

-noi optiuni pentru o accesare mai rapida a fisierelor; posibilitatea de preview pentru acestea

win7_opaque win7_clear win7_tasks

-mai multe teme, screensavere si optiuni pentru acestea, oferite la pachet cu sistemul de operare

win7_themes

-posibilitatea de a limita, sau chiar de a anula, valul de alerte si mesaje ale Microsoftului (cauzatoare de mai multi nervi decat eroarea in sine)

Mai multe caracteristici ale Windows 7 le puteti descoperi pe site-ul oficial al Microsoftului. Pana una-alta, ramane de vazut ce va insemna aceasta versiune beta pentru useri, si mai ales, daca zvonurile care se invart in jurul ei sunt adevarate sau doar… zvonuri.

win7_concept

Si inca ceva: daca nu o sa va aflati printre cei 2,5 milioane de norocosi, atunci inseamna ca veti face parte din restul de ~297,5 milioane (tot norocosi) care vor downloada (daca vor dori) versiunea oficiala beta de pe unul din multele site-uri de torrent. ;)

LA. Prima eroare a sistemului de operare Windows 7,

error rezervata celei de-a doua categorii de norocosi. :)

LA2. Linkurile de download pentru versiunile 32biti si 64biti ale Windows 7 Beta le gasiti .

Microsoft: Download Windows 7-Beta (official release)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment