Maximize PC performance – Defrag your System Files

Maximize PC performance prin defragmentarea fisierelor de sistem pe Windows.

Este recomandat ca, macar o data la 6 luni, sa va defragmentati hard-diskul/-urile sau macar partitiile care arata aproximativ asa (desi trebuiesc chinuite cu foarte mult talent pentru astfel de performante):

defrag
Defrag PC

Insa Windows XP nu permite tuturor fisierelor de sistem sa fie defragmentate in mod obisnuit, ci este nevoie de anumite software-uri care sa faca acest lucru pentru fisiere cum ar fi registri sau pagefiles. Sysinternals (Microsoft) au creat o aplicatie, numita PageDefrag, care ruleaza dupa secventa de boot, defragmentand fisierele de sistem inainte ca acestea sa fie blocate (adica inainte sa fie folosite de sistemul de operare).

Cum functioneaza PageDefrag pentru Maximize PC performance

– dupa ce deschideti aplicatia, veti observa o lista de fisiere de sistem in dreptul carora este afisat numarul de fragmente din care este compus fiecare (un nr mai mare decat 1 deja este o problema). Selectati optiunea Defragment at next boot (sau Defragment every boot, desi defragmentarea acestor fisiere de sistem este recomandata ocazional).

defragmenter
Maximize PC performance

– dupa restart, PageDefrag va ofera optiunea sa anulati defragmentarea (hit any key within few seconds). Daca alegeti sa continuati, va arata aproximativ asa:

chkdsk

(ma rog, nu neaparat la fel, avand in vedere ca “screenshot-ul” a fost facut cu telefonul in lipsa cunoasterii vreunei metode de a face screenshot la chkdsk (Check Disk). Daca aveti cunostinta de o astfel de metoda, in afara de aceea experimentata de noi, va rugam lasati un comentariu.)

Daca ati optat pentru defragmentarea fisierelor de sistem la fiecare boot-are a Windows-ului si doriti si sa anulati aceasta optiune, deschideti aplicatia si selectati Don’t defragment (uninstall).

Retineti ca defragmentarea acestor fisiere de sistem nu inlocuieste defragmentarea obisnuita a hard-disk-ului, pe care o recomandam la inceputul acestui post.

How to » Noteworthy » Maximize PC performance – Defrag your System Files

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment