Missing Volume tray icon in Windows Vista

Unii utilizatori de Windows Vista au surpriza sa descopere ca, dintr-un anumit motiv, inca nedescoperit, iconita pentru Volum din System tray, care la ultima folosire a PC-ului era la locul ei, a disparut fara urma.

volumeicon

Cum varianta “traditionala” de restaurare, adica prin intermediul Taskbar and Start Menu Properties, nu are nici un efect in acest caz, solutia tine de Registry (inainte de aplicarea acestei modalitati de restaurare a iconitelor din tray se recomanda efectuarea unui backup al registrilor, pentru orice eventualitate).

taskbar properties

Iata ce trebuie sa faceti pentru ca iconita Sound & Volume sa apara din nou in system tray:

– deschideti Registry Editor (mergeti la Start si tastati regedit in Instant Search);

– in meniul Edit selectati Find, tastati IconStreams si dati click pe OK. In cateva secunde vor aparea doua rezultate in partea dreapta a ecranului, IconStreams si PastIconStreams. Click dreapta pe fiecare dintre ele si apoi Delete.

iconstreams

O modalitate de a ajunge mai repede la TrayNotify prin Windows Explorer este:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify

Dupa stergerea celor doua intrari din TrayNotify, este necesar un restart al sistemului, apoi veti observa ca iconita pentru Volum va fi la locul ei in system tray. In cazul in care acest lucru nu s-a intamplat, mergeti la Start Menu Properties->Notification Area si selectati iconitele pe care doriti sa le aveti in tray (de data aceasta va functiona ;) ).

Missing Volume tray icon in Windows Vista

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.