Relatii Clienti ORANGE / stealthsettings.com

Stau si ma gandesc ce s-ar intampla daca as pune un post cu sigla de la Orange, in care sa cer vizitatorilor datele lor personale pentru cine stie ce aberatie? Date care sa le folosesc, bineinteles in scopuri nu tocmai ortodoxe. S-ar gasi cineva care sa-mi lase un comentariu cu o serie si nr. C.I. + un CNP? Cu siguranta, DA! Dar daca as folosi sigla unei banci si as pune niste campuri in care sa-si scrie numarul de card, numele si etc date private? S-ar gasi destui naivi…

Saptamana trecuta si acum aproximativ 2-3 luni, am avut parte de niste comentarii ciudate, la posturi in care incercam sa atrag atentia asupra unor tentative de frauda bancara online. De exemplu la , incerca cineva saptamana trecuta sa-si verifice contul de la Raiffeisen Bank, in formularul de comment. Nu i-am dat accept la comentariu. Altcineva, mi-a lasat acum 3 luni, toate datele de card (inclusiv PIN-ul). Erau scrise frumos, pe cate un rand. Nr card, cont, nume, pin…etc…iar la final “Vreau sa stiu cati bani mai am”. Cu siguranta ca daca dadeam accept la acel comentariu, pana ajungea la banca, nu mai avea nimic pe cont. (sau daca a mai dat datele si pe alte site-uri…AMIN!).
Ultima “insemnare” de gen, a venit in seara asta, la care nu are nicio legatura cu vreun serviciu de telefonie mobila. Singurul reper fiind cuvantul “Orange” folosit in titlul postului.
Incercati sa descifrati scrisul infect si vedeti pana unde poate sa ajunga naivitatea unora. Mi-am permis , care se vrea a fi o “SESIZARE PLANGERE”. catre Orange Romania, sa sterg datele de identificare alte autorului (CNP, seri si nr. buletin).

Click aici: http://www.stealt….l#comment-49670

Intr-adevar, omul a fost victima unei tepe ieftine. Acel site, orange-international.org, exista.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment