Cum putem suplimenta memoria RAM pe Windows Vista, folosind o memorie flash USB (Stick)

Probabil ca multi dintre dvs. care folositi memorii flash USB (Stick-uri memorie), dupa ce ati conectat stick-ul la pc, va aparut intr-o caseta (AutoPlay), o lista cu mai multe optiuni…. (vedeti imaginea de mai jos.)

flash-autorun

Ultima optiune din lista, se numeste “Speed up my system using Windows ReadyBoost”. Daca dati click pe aceasta optiune, se va deschide o caseta  in care aveti optiunea sa folositi USB Stick-ul, drept memorie RAM suplimentara. Tot ce trebuie sa faceti este sa bifati casuta din dreptul “Use this device".” –> Apply –> OK.

ram-device

Daca aveti o memorie USB de 2GB si spatiu liber, doar 260MB, Windows Vista va folosi numai spatiul liber (adica 260MB), spatiu care nu va mai putea fi folosit pentru stocare date. Odata activata aceasta optiune, pe stick va aparea un fisier “ReadyBoost.sfcache” de 260MB. (in cazul meu) . Pentru sporirea performantelor sistemului de operare, recomandat ar fi sa sa nu aveti date stocate pe memoria USB si sa o folositi doar ca supliment extern de memorie RAM.

Pentru un sistem care ruleaza OS Windows Vista, aceasta optiune este binevenita (pe Windows XP, nu exista aceasta optiune), cunoscut fiind faptul ca Vista cere foarte multe resurse de sistem (RAM + CPU) mai ales cand ruleaza cu interfata grafica AERO.

P.S. Ca sa puteti folosi o memorie USB ca supliment de memorie RAM, aceasta trebuie sa fie USB 2.0 certificata ReadyBoost (majoritatea care se gasesc pe piata sunt USB 2.0 ReadyBoost).

Cum putem suplimenta memoria RAM pe Windows Vista, folosind o memorie flash USB (Stick)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.