In atentia clientilor Raiffeisen Bank

… in special a celor care folosesc sisteme de plata on line prin Raiffeisen Internet-Banking.

In cursul zilei de azi am primit doua mail-uri cu subiecte diferite, care chipurile se vor mail-uri venite din partea Raiffeisen Bank .

1. Subiect: Prelungirea serviciului Raiffeisen Online.

hack2

In spatele url-ului www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login se afla un link catre un site dornic sa va lase fara bani pe card. Mesajul bineinteles ca nu vine din partea bancii. Nu dati click pe acel link si ignorati mesajul. Dupa cum puteti observa in poza de mai sus , autorul mail-ului a gresit si numele bancii . Raiifeisen Internet-Banking” .

2. Subiect: Raiffeisen Online Banking – Verificare Cont

hack

Aici autorul mail-ului are perfecta dreptate. Este vorba de o verificare de cont. Link-ul de pe poza din e-mail duce catre o pagina web virusata , care va invita cu multa amabilitate sa-i oferiti cateva date confidentiale despre dumneavoastra si mai ales despre card. Ignorati mesajul !

“Raiffeisen Online nu-ti va solicita niciodata toate cifrele din seria cardului tau de debit sau pinul acestuia.
Nu da curs nici unei cereri de divulgare a elementelor de identificare (Cod utilizator, parola, PIN)!
Angajatii Raiffeisen Bank nu-ti vor solicita niciodata divulgarea parolei si a codului tau de utilizator. Intr-un asemenea caz te rugam sa contactezi de indata serviciul suport clienti Raiffeisen Online (numere de telefon 021 / 306.55.55 sau 021 / 306.55.56 ).
Raiffeisen Bank nu-ti va trimite niciodata e-mail-uri sau sms-uri prin care-ti solicita sa accesezi adrese URL sau link-uri pentru a te conecta la Raiffeisen Online.”

PS. Doamne , ce melodie stresanta au astia de la Raiffeisen pe site !

In atentia clientilor Raiffeisen Bank

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment