Scapa de bug-ul desktop.ini in Windows 7 build 7057

Pentru ca am auzit ca nu sunt singura persoana care a intampinat aceasta problema dupa ce a instalat build 7057, am sa explic in cateva fraze cum poti convinge un anumit desktop.ini sa nu iti mai infloreasca pe monitor ori de cate ori pornesti sistemul (si zic “un anumit” deoarece sunt mai multe desktop.ini in sistem, desi doar 2-3 sunt vitale pentru acesta).

Deci, daca de fiecare data cand deschizi PC-ul primul lucru pe care il vezi este textul

[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%system32shell32.dll,-21787

(stresant, de altfel), poti repara respectiva eroare froarte simplu, urmand pasii:

1. Intra in Folder Options (Organize->Folder and Search Options), da click pe tab-ul View, selecteaza Show hidden files, folders and drives si debifeaza Hide protected operating system files;

folder_options

2. Mergi apoi in:

  • C:Users[your user name]AppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup (unde C: este partitia pe care ai instalat Windowsul iar [your user name] este numele userului tau) sau tasteaza shell:startup in Search-ul din Start Menu si da Enter pentru a deschide folderul Startup, apoi sterge fisierul desktop.ini din respectivul folder.
  • C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup (sau tasteaza shell:common startup in Search-ul din Start Menu->Enter) si sterge desktop.ini  din folderul respectiv.

desktop.ini_

3. Restarteaza PC-ul.

Si gata! Dupa repornirea sistemului desktop.ini nu va mai fi afisat  pe monitorul dvs. :)

Scapa de bug-ul desktop.ini in Windows 7 build 7057

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment