Start Screen si Charms Menu pentru Windows 7, Windows Vista si Windows XP

Desi foarte multi utilizatori Windows 8 inca nu s-au obisnuit cu noul Start Screen sau cu meniul Charms, sunt destui utilizatori ai versiunilor anterioare de Windows care ar dori sa poata folosi aceste noi feature-uri pe aceste sisteme de operare. Pentru acestia din urma avem o veste buna: WinMetro aduce noile Start Screen si Charms Bar pe sistemele Windows 7, Windows Vista si Windows XP.

WinMetro este un tool gratuit cu ajutorul careia utilizatorii versiunilor mai vechi de Windows pot sa customizeze aspectul acestora asa incat sa semene cu noua interfata moderna (Metro) a Windows 8, prin intermediul Start Screen-ului si a meniului Charms.

Odata instalata aplicatia, utilizatorii vor fi intampinati de ghidul de folosire a WinMetro pe Windows 7, Vista si XP. La fel ca si Start Screen-ul din Windows 8, WinMetro afiseaza tile-uri live pentru vreme, calendar, stiri, retele sociale si aplicatiile cele mai folosite de utilizatori, perfect functionale si updatate in timp real.

WinMetro-start-screen

Pentru a afisa meniul Charms, utilizatorii trebuie sa duca mouse-ul in coltul din dreapta-jos al ecranului, exact ca in Windows 8. De asemenea, poate fi folosita si combinatia de taste Windows + C.

Meniul de Shutdown (shutdown, restart, log off, sleep si optiunile pentru user account) va fi afisat daca se va da click pe poza userului aflata in coltul din dreapta-sus a Start Screen-ului.

shutdown-menu

La fel ca in Windows 8, Desktopul poate fi afisat dand click pe tile-ul Desktop, iar pentru a deschide din nou Start Screen-ul, ducem cursorul mouse-ului in coltul din stanga-jos al desktop-ului.

open-start-screen

Download WinMetro.

Credit @IObit.

Note: WinMetro nu inlocuieste fisierele de sistem originale. Aplicatia inca se afla in stadiul beta, deci este posibila aparitia unor eventuale erori. Testat pe Windows 7 Ultimate.

STEALTH SETTINGS – Start Screen and Charms Menu for Windows 7, Windows Vista and Windows XP

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Downloads » Start Screen si Charms Menu pentru Windows 7, Windows Vista si Windows XP

Leave a Comment