Cum putem crea propriile tile-uri pentru a lansa aplicatii din Start Screen in Windows 8

Unul dintre cele mai mari lipsuri ale noului Start Screen in Windows 8 este ca acesta nu permite utilizatorilor sa creeze propriile tile-uri custom pentru a lansa aplicatii sau a deschide fisiere. Insa asa cum ne-am obisnuit, orice neajunsuri ale sistemelor de operare Windows pot fi acoperite cu ajutorul unor aplicatii third-party.

O astfel de aplicatie este si OblyTile, un tool gratuit prin intermediul caruia utilizatorii pot crea tile-uri carora le pot asocia programe sau fisiere, acestea din urma putand fi deschise doar cu un simplu click pe respectivele tile-uri. In plus, utilizatorii pot alege ce background doresc pentru tile-uri, fie ca este vorba de o culoare custom, sau o imagine/fotografie.

oblytile

Creare unui tile nou cu OblyTile este un procedeu foarte simplu, utilizatorii trebuind doar sa lanseze aplicatia (aceasta nu nesecita instalare), sa introduca numele pentru tile si calea catre programul sau fisierul pe care doresc sa il deschida prin intermediul acestuia, sa selecteze imaginea pentru icon (120×120 si 30×30) si culoarea de fundal, iar apoi sa dea click pe butonul Create Tile.

OblyTile este singura aplicatie pentru Windows 8 care permite crearea de tile-uri custom pentru lansarea aplicatiilor instalate in sistem, si cu siguranta va avea succes printre fanii noului Start Screen.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows 8 32-bit si 64-bit.

Credit @XDA Developers

STEALTH SETTINGS – How to create custom tiles to launch programs from Windows 8 Start Screen

Cum putem crea propriile tile-uri pentru a lansa aplicatii din Start Screen in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment