Cum putem redeschide/restaura tab-urile inchise accidental in Firefox, Internet Explorer, Opera, Chrome si Safari

Majoritatea utilizatorilor obisnuiesc sa deschida mai multe tab-uri in browser atunci cand navigheaza pe internet. Insa tocmai din aceasta cauza, atunci cand fac curatenie printre tab-urile deschise, se poate intampla sa inchida accidental si tab-uri pe care nu ar fi dorit sa le inchida. In astfel de situatii, utilizatorii vor sa stie cum pot redeschide rapid ultimele tab-uri inchise, in functie de browserul folosit, pentru a nu fi nevoiti sa caute din nou adresele paginilor web care ii intereseaza.

Cum putem redeschide tab-urile inchise accidental in Firefox?

Restaurarea tab-urilor inchise accidental in Firefox se poate face foarte simplu, dand click-dreapta pe oricare dintre tab-urile ramase deschise si selectand Undo Close Tab din meniul afisat (sau puteti folosi combinatia de taste Ctrl+Shift+T). Repetand operatia, tab-urile vor fi redeschise in ordinea in care au fost inchise.

undo-closed-tab-firefox

Daca doriti sa vedeti exact care au fost tab-urile inchise, pentru a putea selecta dintre acestea tab-urile care va intereseaza, sau daca doriti sa redeschideti toate tab-urile inchise, puteti face acest lucru dand click pe butonul Firefox (butonul portocaliu din coltul stanga-sus) si selectand History > Recently Closed Tabs. Puteti redeschide individual tab-urile inchise, sau puteti selecta optiunea Restore All Tabs pentru a restaura toate tab-urile.

recently-closed-tabs-firefox

Cum putem redeschide tab-urile inchise in Internet Explorer 9?

In Internet Explorer 9, tab-urile inchise recent pot fi restaurate rapid, dand click-dreapta pe un tab activ si selectand din meniul afisat optiunea Reopen closed tab (de asemenea, puteti folosi combinatia de taste Ctrl+Shift+T).

reopen-closed-tabs-ie

Daca doriti sa vedeti ce tab-uri au fost inchise, pentru a restaura dintre acestea doar tab-urile care va intereseaza, selectati Recently closed tabs, apoi dati click pe tab-ul pe care doriti sa il redeschideti. De asemenea, aveti posibilitatea de a redeschide toate tab-urile inchise folosind optiunea Open all closed tabs.

O alta modalitatea de a redeschide tab-urile recent inchise in IE9 este sa deschidem un tab nou (New tab), apoi sa dam click pe link-ul Reopen closed tabs afisat in coltul din stanga-jos al acestuia. Va fi afisat un meniu pop-up cu toate tab-urile inchise din ultima sesiune, utilizatorii putand restaura din acesta tab-urile care ii intereseaza.

reopen-ie9-tabs

Cum putem redeschide tab-urile inchise recent in Opera?

Pentru a restaura tab-urile inchise recent in Opera trebuie sa dati click pe sageata in jos (sau iconita recycle bin) afisata in partea dreapta a barei de tab-uri (tab bar). Apoi selectati din meniul drop-down afisat tab-urile pe care doriti sa le redeschideti (de asemenea, aveti optiunea de a sterge toata lista de tab-uri inchise folosind optiunea Clear List of Closed Tabs).

recently-closed-tabs-opera

O alta modalitatea de a restaura rapid tab-urile inchise accidental in Opera, este folosirea shortcut-ului Ctrl+Shift+T.

Cum putem restaura tab-urile inchise recent in Chrome?

In Google Chrome, pentru a redeschide tab-urile inchise recent, dati click-dreapta pe o portiune goala din bara de tab-uri (tab bar) si selectati din meniul afisat optiunea Reopen closed tab. Repetand actiunea, veti deschide tab-urile in ordinea in care au fost inchise.

reopen-tabs-chrome

De asemenea, ca si in browserele prezentate anterior, pentru a redeschide tab-urile inchise recent in Chrome, puteti folosi combinatia de taste Ctrl+Shift+T.

Cum putem restaura tab-urile inchise accidental in Safari?

Pentru a redeschide tab-urile inchise recent in Safari, apasati tasta Alt pentru a afisa bara de meniu (Menu bar), apoi dati click pe History. Din meniul afisat puteti selecta ce tab-uri dintre cele inchise recent vreti sa restaurati, sau puteti restaura toata sesiune de tab-uri recent inchise dand click pe optiunea Reopen All Windows from Last Session.

reopen-closed-tabs-safari

Nota: In toate browserele prezentate mai sus, puteti accesa History folosind combinatia de taste Ctrl+H, apoi puteti selecta din aceasta ce tab-uri doriti sa restaurati din tab-urile inchise recent/accidental.

STEALTH SETTINGS – How to restore accidentally closed tabs in Firefox, Internet Explorer, Opera, Chrome si Safari

How to » Internet » Internet Explorer » Cum putem redeschide/restaura tab-urile inchise accidental in Firefox, Internet Explorer, Opera, Chrome si Safari

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

2 thoughts on “Cum putem redeschide/restaura tab-urile inchise accidental in Firefox, Internet Explorer, Opera, Chrome si Safari”

Leave a Comment