Cum putem afisa toate aplicatiile din Windows 8 Store

Unul dintre cele mai importante feature-uri ale Windows 8 este Windows Store-ul, de unde utilizatorii pot instala aplicatii cu UI (user interface) modern, optimizate atat pentru tablete sau touchscreen-uri, cat si pentru desktop-uri.

Userii care folosesc Windows Store-ul pentru a instala diverse aplicatii, sau care cel putin au fost curiosi sa vada cum arata acesta, cel mai probabil au observat ca nu toate aplicatiile din store sunt vizibile, iar uneori, atunci cand cautam o anumita aplicatie de care stim sigur ca este disponibila in Windows Store, este posibil sa nu o gasim (in cel mai bun caz, vor fi afisate aplicatii cu nume asemanatoare, dar nu si aplicatia respectiva). Acest lucru se intampla din cauza ca unele aplicatii din store sunt specifice doar anumitor tari/regiuni, sau sunt disponibile doar in anumite limbi, iar in mod default, aceste aplicatii vor fi vizibile doar pentru anumiti useri (din regiunile respective). Implicit, Windows Store selecteaza ce aplicatii sa afiseze utilizatorilor in functie de tara acestora sau a setarilor regionale, acest feature purtand denumirea de Localization.

Windows-Store-after

Cum putem afisa in Windows Store aplicatiile specifice doar anumitor regiuni/limbi?

In cazul in care doriti sa testati sau sa folositi aplicatii care sunt disponibile doar pentru anumite regiuni sau doar in anumite limbi (diferite de a dvs, evident), puteti face acest lucru dezactivand feature-ul de Localizare.

Cum dezactivam feature-ul Localization in Windows 8?

  • deschideti meniul Charms in Windows Store (folositi combinatia de taste Windows + C) si selectati Settings.
Settings
  • dati click pe Preferences, apoi selectati No pentru optiunea Make it easier to find apps in my preferred language.
disable-localization
  • apoi intoarceti-va in Windows Store, si veti observa ca acesta va afisa toate aplicatiile, fara restrictii de limba sau regiune.

Nota: Tutorial compatibil doar cu Windows 8 RTM.

STEALTH SETTINGS – How to view all the applications in Windows 8 Store

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment