Частка світового ринку Windows 11 у першому кварталі 2023 року
Коли ви пов’язані з технологіями у своєму повсякденному житті, це нормально знати, що нового в операційних системах, пристроях і гаджетах. Ви входите в бульбашку, з якої, здається, не усвідомлюєте, що навколо вас більшість людей навіть не знають, що це означає “бета” для операційної системи, не кажучи вже про цікавість її перевірити. Частка світового ринку Windows 11 у першому кварталі 2023 року (частка ринку), може багато сказати про те, як швидко більшість людей пристосовуються до нових технологій.
Офіційно випущена корпорацією Майкрософт 5 жовтня 2021 року Windows 11 була отримана як основне оновлення попередньої версії, Windows 10. Однак це також стало проблемою для багатьох користувачів, які навіть якщо хотіли перейти з Windows 10 або Windows 7, Windows 11, вони вийшли з ладу через вимоги нової системи.
“This PC can’t run Windows 11“. Я писав про це обмеження встановлення Windows 11 на комп’ютерах, які не підтримують TPM 2.0 і UEFI Secure Boot, у старішому посібнику. Я також показав, як це можна встановити Windows 11 для ПК з TPM 2.0 або UEFI.
Повертаючись до теми статті, світова частка ринку Windows 11 у першому кварталі 2023 року, за даними statcounter.com, показує, що до цього часу майже 21% користувачів Windows у всьому світі перейшли на Windows 11. Швидше за все, більшість – це ті, хто придбав нові комп’ютери та ноутбуки з операційною системою Windows 11.
Глобальне використання Windows 11 у першому кварталі 2023 року

У березні 2023 року Windows 10 є явним лідером із показником 73,48%, і на графіку можна спостерігати деяку стабільність, тоді як Windows 11 демонструє стабільне зростання. Проте зростання Windows 11 відбувається швидше за рахунок тих, хто замінює свої старі комп’ютери на Windows 7.
Найбільше користувачів, які здійснили перехід зі старих операційних систем на Windows 11, з Великої Британії (27,3%), Океанії (27,2%), США (26,3%) і Канади (24,48%). Частка ринку Windows 11 у Європі близька до середньосвітового показника.
Підсумовуючи, якщо ця тенденція збережеться, Windows 10 утримуватиме перевагу на ринку до кінця 2024 року. Microsoft оголосила, що запропонує підтримку Windows 10 принаймні до 14 жовтня 2025 року.
Частка світового ринку Windows 11 у першому кварталі 2023 року
Що нового
Про Stealth
Пристрасний до технологій, я із задоволенням пишу на Stealthsetts.com, починаючи з 2006 року. У мене багатий досвід роботи в операційних системах: MacOS, Windows та Linux, а також у програмах програмування та платформ ведення блогів (WordPress) та для інтернет -магазинів (WooCommerce, Magento, Presashop).
Переглянути всі дописи від StealthВас також може зацікавити...