XP SP2 Error: Missing ATL.DLL

Chiar daca a reusit performanta de a deveni cel mai longeviv si mai folosit Windows OS, XP-ul este renumit si prin erorile din dotare, previzibile sau nu. Daca anumite astfel erori apar mai des, dar nu implica foarte multa bataie de cap, ei bine sunt si altele mai scumpe la vedere dar care de cele mai multe ori duc la format/reinstall.

O eroare asemanatoare mi-a tulburat linistea PC-ului in urma cu ceva vreme, cand am instalat cateva update-uri pentru XP Service Pack 2 (SP2). Dupa restart majoritatea programelor imi dadeau eroare care imi spunea ca fisierul de sistem atl.dll lipseste cu desavarsire din acesta + alte cateva erori ciudate, straine de anturajul celor in care ma mai invartisem inainte. Despre System Restore nici nu putea fi vorba, deoarece si acesta trebuia, se pare, impins de la spate de acelasi fisier atl.dll.

Solutia am gasit-o in %system%/Windows/System32/dllcache, unde %system% este partitia pe care aveti instalat XP-ul (umblati cu grija in acel folder, altfel formatarea devine inevitabila). Copiati atl.dll din folderul respectiv (nu folositi Cut, veti complica problema) si dati-i Paste in %system%/Windows/System32. Apoi mergeti la Start Menu->Run si deschideti un Command Prompt. Tastati regsrv32.exe atl.dll si dati Enter. Restartati PC-ul si totul va reveni la normal. :)

XP SP2 Error: Missing ATL.DLL

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.