XP SP2 Error: Missing ATL.DLL

Chiar daca a reusit performanta de a deveni cel mai longeviv si mai folosit Windows OS, XP-ul este renumit si prin erorile din dotare, previzibile sau nu. Daca anumite astfel erori apar mai des, dar nu implica foarte multa bataie de cap, ei bine sunt si altele mai scumpe la vedere dar care de cele mai multe ori duc la format/reinstall.

O eroare asemanatoare mi-a tulburat linistea PC-ului in urma cu ceva vreme, cand am instalat cateva update-uri pentru XP Service Pack 2 (SP2). Dupa restart majoritatea programelor imi dadeau eroare care imi spunea ca fisierul de sistem atl.dll lipseste cu desavarsire din acesta + alte cateva erori ciudate, straine de anturajul celor in care ma mai invartisem inainte. Despre System Restore nici nu putea fi vorba, deoarece si acesta trebuia, se pare, impins de la spate de acelasi fisier atl.dll.

Solutia am gasit-o in %system%/Windows/System32/dllcache, unde %system% este partitia pe care aveti instalat XP-ul (umblati cu grija in acel folder, altfel formatarea devine inevitabila). Copiati atl.dll din folderul respectiv (nu folositi Cut, veti complica problema) si dati-i Paste in %system%/Windows/System32. Apoi mergeti la Start Menu->Run si deschideti un Command Prompt. Tastati regsrv32.exe atl.dll si dati Enter. Restartati PC-ul si totul va reveni la normal. :)

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Curiosity » XP SP2 Error: Missing ATL.DLL

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR