Microsoft va inceta suportul pentru Windows Vista RTM, Windows XP SP2 si Windows 2000

Perioada de suport pentru sistemele de operare Windows Vista RTM, Windows XP SP2 si Windows 2000 se apropie cu pasi repezi de final.

In data de 13 aprilie 2010, Microsoft va inceta suportul pentru sistemele de operare Windows Vista RTM (adica fara SP-uri), iar pe 13 iulie 2010 va inceta suportul pentru Windows XP SP2 si Windows 2000 / Windows Server 2000. Da, si-au ales numai date cu noroc. 13 & 13 :)

Incetarea suportului oficial pentru aceste sisteme de operare inseamna incetarea update-urilor de securitate, compatibilitate  hardware / software si a update-urilor de arhitectura. Dintre aceste sisteme, dupa data de 13 iulie se va mentine suportul numai pentru Microsoft Windows Server 2003, dar acesta va fi mutat de pe Mainstream Support pe Extended Support.

Utilizatorii de Windows XP SP2 sunt sfatuiti sa treaca la versiunea Windows XP SP3 sau sa faca un upgrade de OS Windows 7 (pentru cei ale caror PC-uri sunt compatibile Windows 7.)
Este interesant ca in ultima vreme s-au raportat tot mai multe crash-uri ale sistemelor de operare Windows XP SP2. Se pare ca aceste crash-uri care de multe ori incep cu BSoD si se termina cu reinstalarea sistemului de operare, apar fie in urma unor update-uri de Windows SP2, fie in urma instalarii unor drivere care in trecut erau compatibile pe Windows XP SP2. Ciudat.  

Nu stiu daca exista vreo legatura sau daca a fost doar o coincidenta, dar 3-4 PC-uri cu Windows XP SP2 instalat recent, au "crapat" dupa ce s-a incercat instalarea unor drivere pentru modem-urile de Internet Mobile (gen Orange Mobile)

Daca s-a intamplat sa va apara  eroare pe ecran albastru (Blue Screen of Death / BSoD) sau alte erori anormale pe Windows XP SP2, va rugam sa ne lasati un mesaj in comentarii.

Microsoft va inceta suportul pentru Windows Vista RTM, Windows XP SP2 si Windows 2000

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment