Y!Messenger Vista a fost retras inainte de lansare.

Dupa ofertele de cumparare inainte de Microsoft si respinse cu greu de cei de la Yahoo! la inceputul anului, relatiile intre cele doua companii s-au cam racit. Colaborarea dintre Microsoft si Yahoo! pentru proiectul Yahoo! Messenger for Windows Vista, se pare ca a fost un esec inca de la inceput. Dezvoltarea aplicatiei a inaintat cu viteza melcului, iar interactiunea intre utilizatorii MSN/Live Messenger si Y!Messenger, a ramas la nivelul versiunilor 8.1 si 9 de la Yahoo!. Chiar si pentru o versiune beta preview, Y!M Vista, avea multe lipsuri in comparatie cu versiunile standard/obisnuite iar la capitolul performanta, erau de ajuns doua taburi de IM ca sa ingreuneze un sistem de operare (2GB RAM/1.86 GHz).

Pe data de 24 octombrie 2008, Yahoo! anunta incetarea dezvoltarii si retragerea Y!M Vista . Nicio supriza. Dupa inchiderea proiectului Mash (Social Network), era previzibil care va fi urmatorul proiect inchis de Yahoo!.

Presimt ca urmatorul proiect care va pica la fel ca Mash, va fi Yahoo! Messenger for Windows Vista. Proiectul inca nu a iesit din beta si este departe de a fi finalizat (cel putin din cate ne-au aratat pana acum, cei de la Yahoo!). Pana va fi gata YM pentru Vista, Microsoft va lansa Windows 7 (Blackcomb ~ Vienna).

In semestrul trei al acestui an, actiunile Yahoo! au scazut de trei ori. Probabil ca or sa mai scada, daca or sa mearga tot in stilul asta. Fiecare proiect esuat inseamna munca degeaba si o multime de bani aruncati. Efectele se simt si …se vad …

 

Yahoo NASDAQ YHOO

 

NASDAQ: YHOO via Google Finance

Sarah Bacon (Product Manager – Y!Messenger), explica pe blogul oficial al Yahoo! Messenger, cauzele care au dus la aceasta decizie. Puteti citi intreg articolul aici: Yahoo! Messenger for Vista version is no longer available.

Sa mai spun o..”presimtire”? :) In maxim 2 ani, majoritatea utilizatorilor de Yahoo! Messenger vor migra catre GTalk si Windows Live Messenger (Microsoft promite multe). Totul depinde de Yahoo!. Inca.

How to » Internet » Y!Messenger Vista a fost retras inainte de lansare.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment