Beep-uri suspecte atunci cand apasati tasta CAPS LOCK?

Cineva s-a confruntat zilele trecute cu o problema “vitala” (mai avea putin sa formateze pc-ul. vviiirruuusi!!). Caculatorul scotea sunete “suspecte” (beep) cand apasa tasta CAPS LOCK.
Calculatorul nu avea nimic defect. Nici soft si nici hard. Singura chestie era ca activase din greseala “Toggle Keys”. O utilitate a Windows XP/Vista, care avertizeaza utlizatorul atunci cand tasta Caps Lock este activata accidental.

Activare / Dezactivare Toggle Key pe Windows Vista

Deschideti Control Panel, apoi mergeti la Ease to Access.

Ease to Access - Control Panel

In Ease to Access ar trebui sa gasiti un link “Change how your keyboard works” (vedeti imaginea de mai jos), pe care trebuie sa dati click.

Change how your keyboard works

Sub “Change how your keyboard works” gasiti exact ce va interesaza. Optiunea de activare sau dezactivare a beep-ului de la Caps Lock. “Turn on Toggle Keys”.

Turn ON Toggle Keys

Prin bifarea sau debifarea casutei din dreptul “Turn on Toggle Keys”, puteti alege daca doriti sa fiti notificat sau nu atunci cand este apasata tasta Caps Lock.

Pentru Windows XP, procedura este foarte asemanatoare. Deschiti din Control Panel –> Accessibility Options, si in tabul Keyboard de la Accessibility Options gasiti setarile pentru Toggle Keys.

Accessibility Options

Distractie placuta :)

Beep-uri suspecte atunci cand apasati tasta CAPS LOCK?

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment