Afla temperatura procesorului (CPU) fara a intra in BIOS. [Intel / AMD – Download]

Vara, cea mai mare problema a PC-urilor / laptop-urilor, este supraincalzirea procesorului (CPU). Atunci cand cooler-ul (ventilatorul) nu mai face fata si temperatura pe CPU ajunge sa fie la limita impusa de BIOS, calculatorul se restarteaza sau se inchide automat. De regula la incalzirea CPU pot sta cativa factori…

1. Cooler-ul de pe procesor este plin de praf si de scame, lucru care impiedica ventilatorul sa ajunga la turatia optima pentru a face racirea CPU. Se recomanda sa deschideti carcasa PC-ului si sa aspirati / curatati ventilatorul.

2. Temperatura din camera / birou a depasit 30 grade, iar cooler-ul nu mai poate raci aerul trimis pe CPU. Pentru PC-urile a caror carcasa permite montarea unui cooler suplimentar (ventilator de carcasa), ar fi o solutie.

3. Lucrul cu aplicatii / jocuri care imping CPU aproape de valorile maxime (100%) pe termen lung. Turatia maxima permisa de cooler este prea mica ca sa poata face racirea CPU.

Pe majoritatea sistemelor, pentru a seta temperatura maxima si pentru a vedea valoarea temperaturii, utilizatorii trebuie sa intre in BIOS, lucru care inseamna un restart si timp pierdut.
Iata o aplicatie (hardware monitor) care nu necesita instalare, si care va ajuta sa aflati in timp real temperatura CPU, valoarea maxima permisa, frecventa, tipul procesorului / procesoarelor, socket-ul si cat la suta (%) din capacitatea maxima, este solicitat CPU.

image

Core Temp  este compatibil pe toate sistemele de operare Windows XPWiondows Vista si Windows 7 (32 bit & 64 bit).

Lista procesoarelor, pentru care aceasta aplicatia poate furniza date:

AMD : Phenom / Phenom II series, Athlon64 series, Athlon64 X2 series, Athlon64 FX series, Turion64 series, Turion64 X2 series, Sempron series (K8)…

Intel : Core i7, Initial Core i5, Core Duo, Single Core, Core 2 Duo, Core 2 Quad, Core 2 Extreme, Intel Celeron M 400 & 500, Celeron E1000, toate tipurile de Intel Pentium si Intel Xenons.

Core Temp nu este compatibila pentru procesoarele Pentium 4/D.

Download: (0.99.4)

USE THIS PROGRAM AT YOUR OWN RISK!
"Core Temp" IS A HARDWARE MONITOR, AND THERE IS A POSSIBILITY OF CRASHES OR OTHER UNEXPECTED BEHAVIOR. THE AUTHOR OR DISTRIBUTOR OF "Core Temp" CAN NOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DATA LOSS OR ANY OTHER
DAMAGE WHICH MAY OCCUR DUE TO THE USE OF "Core Temp".