Anunt important !

In aceasta noapte furtunoasa de august , cand frunzele teiului din fata casei ma streseaza cu freamatul lor, aduc la cunostinta vizitatorilor acestiu site (stealthsettings.com) un lucru foarte important . Am luat o decizie ! O decizie pentru care am meditat mult si m-am consultat ore insir cu propriul EU. Dragii mei cititori … nici macar nu stiu de unde sa incep si cum sa ma exprim . Cred ca ar fi mai bine sa ma duc la o tigara , dupa care sa-mi contiunui acest post.


Urmeaza sa deschid sa o paranteza . ( Nu am mai apucat sa fumez tigara. Mi-a sunat telefonul si trebuie sa plec. O sa plec si o sa continui postul cand revin . Pana atunci , dau “publish” ! . Tineti aproape!

Revenit.

Nu mai stiu de unde sa incep. Aaa…anuntul important . Mi-am schimbat faviconul !

Ca aberatia de anunt sa nu se termine chiar asa sec, o sa explic pentru cine nu stie , ce este acela un favicon.
Cuvantul “favicon” este o prescurtare de la “Favorites Icon” si reprezinta acea mica imagine (de dimensiuni: 16 x 16, 32 x 32 sau 64 x 64 pixeli) afisata in browser , in dreptul adresei unui site (URL) la Adress Bar sau in bookmarks . Tipul de fisier al favicon-ului poate avea extensiile .ICO , .PNG sau .GIF (in cazul .GIF , faviconul poate fi si animat) . Faviconul nu ajuta efectiv la nimic. Poate fi doar o simpla imagine placuta privirii sau in cazul website-urilor de companii , pe favicon apare sigla companiei (daca are loc) sau un simbol reprezentativ.


Pentru ca faviconul sa fie vizibil in bara de adresa din browser sau in bookmark , este necesara adaugarea unui cod de HTML (intre <head> </head>) in sursa paginii la care dorim sa apara favicon.

Exemplu: <link rel=”shortcut icon” xhref=”/favicon.ico” mce_href=”/favicon.ico” >

Pentru a crea online propriul favicon dintr-o imagine de pe calculatorul dumneavoastra , folositi urmatoarele linkuri :

Favicon Generatorclick here
Favicon Makerclick here
Favicon Creatorclick here

Stealth

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Articles

/ / / /
Tags: / / / / / / / /
Back to top button