Anunt important !

In aceasta noapte furtunoasa de august , cand frunzele teiului din fata casei ma streseaza cu freamatul lor, aduc la cunostinta vizitatorilor acestiu site (stealthsettings.com) un lucru foarte important . Am luat o decizie ! O decizie pentru care am meditat mult si m-am consultat ore insir cu propriul EU. Dragii mei cititori … nici macar nu stiu de unde sa incep si cum sa ma exprim . Cred ca ar fi mai bine sa ma duc la o tigara , dupa care sa-mi contiunui acest post.


Urmeaza sa deschid sa o paranteza . ( Nu am mai apucat sa fumez tigara. Mi-a sunat telefonul si trebuie sa plec. O sa plec si o sa continui postul cand revin . Pana atunci , dau “publish” ! . Tineti aproape!

Revenit.

Nu mai stiu de unde sa incep. Aaa…anuntul important . Mi-am schimbat faviconul !

Ca aberatia de anunt sa nu se termine chiar asa sec, o sa explic pentru cine nu stie , ce este acela un favicon.
Cuvantul “favicon” este o prescurtare de la “Favorites Icon” si reprezinta acea mica imagine (de dimensiuni: 16 x 16, 32 x 32 sau 64 x 64 pixeli) afisata in browser , in dreptul adresei unui site (URL) la Adress Bar sau in bookmarks . Tipul de fisier al favicon-ului poate avea extensiile .ICO , .PNG sau .GIF (in cazul .GIF , faviconul poate fi si animat) . Faviconul nu ajuta efectiv la nimic. Poate fi doar o simpla imagine placuta privirii sau in cazul website-urilor de companii , pe favicon apare sigla companiei (daca are loc) sau un simbol reprezentativ.


Pentru ca faviconul sa fie vizibil in bara de adresa din browser sau in bookmark , este necesara adaugarea unui cod de HTML (intre <head> </head>) in sursa paginii la care dorim sa apara favicon.

Exemplu: <link rel=”shortcut icon” xhref=”/favicon.ico” mce_href=”/favicon.ico” >

Pentru a crea online propriul favicon dintr-o imagine de pe calculatorul dumneavoastra , folositi urmatoarele linkuri :

Favicon Generator
Favicon Maker
Favicon Creator

Anunt important !

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment