Controleaza de la distanta PC-ul cu Teamviewer

Multi dintre noi am avut nevoie de asistenta in domeniu, de la un prieten pentru a face unele setari la un program, aplicatie, joc sau alte probleme IT. Telefonic acest lucru se face (blind) fara a vedea ce faci, doar presupunand ca ii urmezi pasii corecti catre un final fericit. Nemtii de la Teamviewer au realizat o aplicatie cu ajutorul careia puteti avea acces la un computer aflat in alta locatie pe baza unui user numeric si a unei parole. Dupa instalarea aplicatiei vi se aloca un ID format din 9 cifre si o parola ce ulterior o puteti schimba. Pentru a putea comunica, pe cele doua calculatoare intre care realizam conexiunea trebuie sa fie instalata aplicatia Teamviewer si trebuie sa-i furnizam celui care doreste sa intre pe calculatorul nostru ID-ul si parola de acces.

Teamviewer Remote Control

Programul contine doua sectiuni: Remote Control si Presentation. Putem programa ca aceasta aplicatie sa porneasca odata cu Windows-ul bifand din Tab-ul Extras  > Options > General: Start TeamViewer with Windows.

Teamviewer General Settings

La sectiunea Security se poate modifica parola de acces implicita pe care o aveti in meniul principal pentru o mai buna securizare a accesului la computerul dvs.

Teamviewer Options

La sectiunea Remote Control puteti modifica calitatea imaginii transmise de la computerul pe care il controlati in functie de viteza conexiunii disponibile si nivelul de acces cu Access Control.

Sectiunea Presentation va permite sa efectuati setari cu privire la calitatea prezentarilor efectuate (), precum si modul de intercationare cu partenerul sau partenerii.

Dintre cele mai utilizate functii folosite sunt: posibilitatea de a inregistra sesiunea de conectare, functia de Chat, posibilitatea de transmisie audio video, posibilitatea de a controla 2 sau mai multe calculatoare.

Aceasta aplicatie este furnizata de producator in versiunea free pentru uz personal si este disponibila pe site-ul acestuia in variante pentru toate versiunile de Windows, , iOS, . Astfel permite o mare varietate de conexiuni cu dispozitive diferite fixe sau mobile, oricand si oriunde in lume.

Acest program nu este un program spion, cel care este controlat este avertizat printr-o fereastra pop-up ca cineva s-a conectat la computerul lui si poate decide intreruperea conexiunii daca nu cunoaste persoana si motivul conectarii.

Controleaza de la distanta PC-ul cu Teamviewer

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment