Remote Assistance in XP si Vista

Pentru userii de PC-uri care au cunostinte de software si sunt obisnuiti sa isi “gadile” sistemele periodic, micile (sau marile) probleme care afecteaza uneori PC-urile sunt “floare (flori) la ureche”. In schimb, pentru userii obisnuiti, acestea pot da batai de cap destul de mari, iar de cele mai multe ori nu pot fi rezolvate decat cu ajutorul celor mai sus pomeniti (tehnicieni, IT Manageri, etc.). Remote Assistance reprezinta un mijloc prin care se poate primi suport de la distanta de catre userii care intampina probleme ale sistemelor.

Asadar, daca intampinati probleme de soft la PC-ul dvs. si nu stiti cum sa le rezolvati, puteti ruga un prieten care are cunostinte IT (sau un tehnician, helpdesk, etc.) sa se conecteze la acesta prin Remote Assistance si sa va ajute.

Cum puteti folosi Remote Assistance? Foarte simplu, numai in cativa pasi:

1.Dati Click-dreapta pe My Computer si selectati Properties. Apoi dati click pe Remote si bifati Allow Remote Assistance invitations to be sent from this computer.

remote 

2. Mergeti la butonul de Start si selectati din meniu Help and Support.

help

3. Dati click pe Invite a friend to connect to your computer with Remote Assistance,

invite

apoi Invite someone to help you.

support invite

Veti avea optiunea de a alege daca sa trimiteti invitatia via Windows Messenger sau via e-mail:

remote assistance

Odata invitatia acceptata, persoana respectiva va avea control (atat cat i se permite ;)) asupra sistemului dvs. si va putea sa va ajute sa scapati de problemele care nu va lasa sa dormiti (si tin exclusiv de PC). Noapte buna!  :P

Remote Assistance in XP si Vista

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment