Cum conectam un Plantronics Bluetooth Headset la Mac OS X (MacBook Pro)

Plantronics Bluetooth Headset (sau castile bluetooth mai pe romaneste) sunt printre cel mai bine cotate headset-uri pentru telefonale mobile.  Calitatea sunetului, fidelitatea microfonului, designul si durata de viata a bateriei, fiind elementele care recomanda aceasta marca. Fie ca este vorba de un produs hands-free din gama de top, gen Plantronics Voyager PRO Bluetooth sau de un Plantronics din seria PLT M70, aceste headset-uri permit conectarea simultana cu mai mute device-uri mobile. De exemplu putem conecta foarte usor un iPhone, un telefon Samsung si un MacBook Pro in acelasi timp.
Este bine de stiut ca prin intermediul acestui hands-free nu se preiau numai apelurile de voce. In casca vor fi preluate apelurile voce, apelurile VoIP (apelurile prin Facebook, Whatsapp, Viber, Skype) si se va reda si continutul media – se pote asculta muzica in casca.
Pentru cei care doresc sa conecteze o casca bluetooth la telefon, procedura este simpla. Utilizatorii de Mac OS X care doresc sa faca acest lucru, vor trebui sa urmeze cativa pasi simplii.

Cum conectam un hands-free Plantronics Bluetooth Headset la un MacBook Pro / Air 

1. In primul rand trebuie sa va asigurati ca sistemul de operare este Mac OS X 10.6.8 sau mai nou.

2. Asigurati-va ca este pornit bluetooth-ul pe MacBook (Turn on, daca nu este activat), apoi deschideti panoul de setari bluetooth. Open Bluetooth Preferences.

3. Lasati panoul “Bluetooth” deschis pe Mac si tineti apasat butonul de preluare/inchidere apel de pe handset, pana acesta va fi vizibil pe Mac.

Screen Shot 2015-04-17 at 16.43.08

4. Click “Pair” si asteptati cateva secunde pana cand statusul va fi “Connected“.

Screen Shot 2015-04-17 at 16.43.18

Dupa acest pas, sunetele de pe MacBook se vor auzi in casca bluettoth. Atat alertele de sistem cat si muzica sau apelurile preluate din FaceTime, Skype sau alta aplicatie de voce instalata pe Mac

Pentru a va asigura ca totul este in ordine, mergeti in “System Preferences” > “Sound” si verificati daca headset-ul apare la “Input” si “Output” devices. Tot de aici puteti seta  volumul sunetului in casa si microfonul.

Screen Shot 2015-04-17 at 16.44.03

 

Tutorialul a fost testat pe cu Plantronics M70 si MacBook Pro cu  OS X Yosemite 10.10.3 (14D136).

Pentru o experienta mai buna sunetului, recomandam sa folositi headset-uri bluetooth stereo, Plantronics Backbeat GO 2 sau pe cele din colectia Backbeat Fit.

 

Cum conectam un Plantronics Bluetooth Headset la Mac OS X (MacBook Pro)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

Leave a Comment