Afla care sunt cele mai recente detalii despre Apple iPad Pro

Cele dintai zvonuri despre tableta de mari dimensiuni iPad Pro au aparut acum un an si jumatate, dar acest produs Apple inca nu ne-a onorat cu prezenta. Potrivit unor informatii neoficiale recente, tableta incepe sa prinda forma, confirmand intr-un fel informatiile noi care sustin ca acesta se va lansa in cursul acestei toamne.

Conform unui desen industrial care este datat in decembrie 2014, tableta iPad Pro va utiliza un display cu diagonala de 12,9″ si va avea dimensiuni de 305.7 x 222.6 x 7.2 milimetri. Aceasta a fost si diagonala zvonita initial, informatiile neoficiale ulterioare care au sustinut ca vom avea de-a face cu un ecran ceva mai mic de numai 12,2″ nemaiputand fi considerate prea veridice in acest moment.

Desenul confirma speculatiile anterioare care au sustinut ca tableta va folosi patru difuzoare, oferind in acest mod o separatie stereo optima, indiferent de pozitia in care este tinuta, si disparitia butonului Mute, la fel ca in cazul modelului iPad Air 2. Celelalte detalii sunt obisnuite, iPad Pro oferind butoanele si conectorul Lightning deja cunoscut. Cateva imagini anterioare au aratat prezenta unui port suplimentar cu functie nespecificata, acesta putand fi un conector Lightning suplimentar sau un port USB Type-C. Acesta nu figureaza in imaginea atasata in articol, dar un zvon aparut tot in decursul ultimelor zile sustine ca iPad Pro va oferi totusi un port USB Type-C.

Conform Apple Insider, iPad Pro va utiliza un procesor Apple A9, nefiind prea clar daca va fi vorba de modelul standard care va fi folosit pentru telefoane sau o versiune cu procesor grafic mai puternic din seria X. Viitoarea tableta Apple va oferi o interfata radio NFC, o versiune particularizata a noii tehnologii Force Touch folosita de Watch si noile laptop-uri MacBook si MacBook Pro, si un port USB Type-C care va suplimenta actualul Lightning si va oferi optiuni optime de conectare.

Alte detalii mai vechi sustin ca tableta va oferi un stylus Bluetooth optional si un panou UHD, insa valabilitatea acestor afirmatii este cam neclara momentan.

Acum aproximativ doua luni, publicatia Bloomberg a afirmat ca Apple a intentionat sa lanseze tableta iPad Pro in luna aprilie a acestui an, insa furnizorii display-ului i-au creat probleme. Surse din interiorul industriei de profil afirma ca Apple intentioneaza sa lucreze cu Sharp, LG si Japan Display Inc, dar aceste companii fie ca se lupta cu probleme financiare, fie ca nu au reusit inca sa isi optimizeze liniile de productie pentru a corespunde cerintelor si cantitatilor dorite de Apple.

Sursele citate de Bloomberg lasa sa se inteleaga  faptul ca aceste probleme au fost depasite sau vor fi depasite in viitorul apropiat si afirma ca iPad Pro va intra in productie in cursul lunii septembrie pentru a putea fi disponibil in cantitati suficiente in momentul lansarii din octombrie.

How to » iOS (iPhone) » Afla care sunt cele mai recente detalii despre Apple iPad Pro

Leave a Comment