Cum putem boota Windows 8 in Safe Mode

Incepand cu Windows 2000, poate chiar si din versiurile anterioare, daca un utilizator dorea sa booteze sistemul in Safe Mode putea face acest lucru apasand rapid pe tastele F2 sau F8 pentru a afisa meniul de boot. Odata cu Windows 8, avand in vedere ca timpul de bootare este mult mai redus, este cam dificil sa nimeresti momentul potrivit in care sa apesi tasta care afiseaza meniul de boot, ceea ce inseamna ca trebuie folosita alta metoda de a boota sistemul in Safe Mode.

Cum putem porni Windows 8 in Safe Mode?

  • pentru a putea porni Windows 8 in Safe Mode trebuie mai intai sa bootam sistemul in System Recovery Options tinand apasata tasta Shift si dand click pe Restart

troubleshoot-windows-8

  • apoi dati click pe optiunea Troubleshoot si pe Advanced Options

advanced-options1

  • in Advanced Options dati click pe optiunea Startup Settntings

startup-settings

  • apoi dati click pe butonul de Restart pentru a putea accesa mai multe optiuni cum ar fi cele de a boota in Low-resolution Mode, in Debugging Mode sau in Safe Mode (apasati numerele de la 1 la 9 sau tastele de la F1 la F9 pentru a selecta optiunile dorite).

enable-safe-mode

Pentru a putea restarta sistemul dupa ce intrati in Safe Mode, mergeti la Start Screen, dati click pe user si selectati Sign Out. Vor fi afisate si optiunile de Shutdown si Restart.

O a doua metoda, ceva mai rapida, este folosirea utilitatii MSCONFIG:

  • deschideti Run (apasati tastele Windows + R sau mergeti in Start Screen, dati click-dreapta, selectati All Apps, apoi dati click pe Run) si tastati msconfig apoi dati OK sau tastati Enter

run-command-

  • dati click pe tab-ul Boot, bifati Safe Boot si selectati Minimal

boot-tab-

  • apoi dati restart la sistem

Retineti ca folosind aceasta metoda, Windowsul va boota in Safe Mode de fiecare data pana cand veti debifa din nou in msconfig optiunea Safe boot.

STEALTH SETTINGS – How to boot Windows 8 in Safe Mode

Cum putem boota Windows 8 in Safe Mode

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment