Cum putem controla volumul sunetului in Windows folosind rotita de scroll a mouse-ului

Daca nu aveti deja shortcut-urile necesare pe tastatura (sau poate deja la aveti, dar va vine mai usor sa folositi mouse-ul) si va doriti o modalitate mai simpla de a controla volumul sunetului in Windows, solutia pentru dvs se numeste Volumouse.

Desi in mod default actiunile care pot fi afectuate cu ajutorul unui mouse sunt acelea de a selecta, a da click sau de a derula (scroll), exista foarte multe tweak-uri sau aplicatii third-party care pot adauga diverse functionalitati acestuia. Volumouse este o astfel de aplicatie, disponibila gratuit, cu ajutorul careia utilizatorii pot adauga mouse-ului functionalitatea de a controla volumul sunetului in Windows prin intermediul rotitei de scroll.

Cum functioneaza Volumouse?

Implicit, cand dorim sa modificam volumul difuzoarelor intr-un sistem Windows, trebuie sa dam click pe iconita de volume din systray, iar apoi sa ajustam volumul folosind cursorul mouseului (sau tastele sageata sus si sageata jos). Folosind aplicatia Volumouse, tot ce trebuie sa faceti pentru a controla volumul sunetului este sa rotiti de scroll-ul de pe mouse in sus sau in jos.

volumouse-windows

Pentru a nu suprapune functionalitate de controlare a volumului peste functionalitatea default de derulare a rotitei scroll, in Volumouse aveti posibilitatea de a seta o serie de conditii care trebuiesc indeplinite pentru a putea modifica sonorul folosind rotita mouse-ului (de exemplu, puteti seta sa trebuiasca sa tineti apasata tasta ALT si sa rotiti scroll-ul in acelasi timp pentru a putea controla volumul; sau sa tineti apasat unul dintre butoanele mouse-ului in timp ce rotiti scroll-ul mouse-ului in sus sau in jos). De asemenea, puteti seta cate o regula diferita pentru diverse dispozitive media conectate la sistem (casti, boxe, microfon etc), iar pentru fiecare regula in parte puteti seta ce aplicatie sa raspunda acesteia dand click pe butonul More (de exemplu, puteti seta ca o regula sa fie valabila pentru toate aplicatiile media, una sa fie valabila doar pentru aplicatia in focus, iar alte regului sa fie valabile pentru diverse aplicatii).

volumouse-advanced-options

Optiunile/setarile Volumouse pot fi accesate dand click pe iconita aplicatiei afisata in systray (in cazul in care dupa instalarea aplicatiei iconita acesteia nu apare in systray, cautati aplicatia in Start Menu si deschideti-o de acolo; apoi, in fereastra de setari, sub General Options, bifati optiunea Display icon in the system tray).

Download Volumouse pentru Windows.

Note: Compatibila cu Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8. Pentru ca Volumouse sa functioneze pentru aplicatiile rulate ca administrator (atunci cand aveti USC activat), trebuie sa rulati si ace.asta aplicatie cu drepturi de administrator.

STEALTH SETTINGS – How to control Windows sound volume using mouse scroll wheel

Cum putem controla volumul sunetului in Windows folosind rotita de scroll a mouse-ului

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.