Cum putem dezactiva Photo Tagging in Twitter

Twitter a activat de curand un nou feature in reteaua de microblogging, si anume photo tagging. Majoritatea utilizatorilor Twitter stiu deja care este rolul acestui feature, avand deja destula experinta cu photo tagging de pe o alta retea populara de socializare, Facebook. Mai exact, prin intermediul acestui feature, utilizatorii au posibilitatea de a identifica si tag-ui diverse persoane in pozele postate pe Twitter (sunt posibile pana la 10 tag-uri intr-o singura poza).

twitter-photo-tagging

Insa, fata de Facebook, unde totul se bazeaza mai ales pe cereri de prietenie (grupuri inchise de prieteni care fac sharing de informatii), pe Twitter oricine poate urmari pe oricine, ceea ce inseamna ca o mare parte din utilizatori nu sunt multumiti de posibilitatea de a fi identificati de catre persoane necunoscute prin intermediul tag-urilor din poze random postate in retea.

In cazul in care si dvs va faceti griji ca intimitatea v-ar putea fi compromisa de noul feature de photo tagging disponibil in Twitter, puteti dezactiva acest feature urmand instructiunile de mai jos.

Utilizatorii au la dispozitie 3 optiuni in ceea ce priveste noul feature de photo tagging disponibil in Twitter:

  • Allow anyone to tag me in photos – permite oricarui utilizator de pe Twitter sa va dea tag intr-o poza postata
  • Only allow people I follow to tag me in phots – permite doar utilizatorilor pe care ii urmariti pe Twitter sa va tag-uiasca in poze
  • Do not allow anyone to tag me in photos – nu permite niciunui utilizator de pe Twitter sa va dea tag in nicio poza postata in retea

Aceste optiuni de intimitate sunt disponibile atat pe site-ul Twitter (versiunea web), cat si pe aplicatiile mobile pentru Android si iOS. Pentru a administra/dezactiva photo tagging prin intermediul website-ului, vizitati-va contul de Twitter si mergeti in Settings > Security and Privacy (coloana din stanga). Apoi derulati pana la sectiunea Privacy si selectati optiunea Do not allow anyone to tag me in photos (sau, daca preferati, selectati Only allow people I follow to tag me in photos).

twitter-phototagging-privacy

Pentru aplicatiile mobile Twitter de pe Android si iOS, urmati pasii de mai jos:

  • iOS – dati tap pe iconita de setari, apoi pe numele contului dvs; in ecranul afisat derulati pana la sfarsitul listei de optiuni, si, sub Privacy, dati tap pe Photo Tagging; apoi dezactivati feature-ul folosind switch-ul afisat in dreptul acestuia (partea de sus a ecranului)

ios-twitter-phototagging

  • Android – dati tap pe iconita de meniu (trei puncte afisate vertical) din coltul din dreapta-sus al aplicatiei si selectati Settings; apoi, in ecranul afisat, debifati optiunea Who can tag me in photos

android-twitter-phototagging

STEALTH SETTINGS – How to disable Photo Tagging feature in Twitter

Cum putem dezactiva Photo Tagging in Twitter

About the author

stealth

Leave a Comment