Cum putem recupera registri stersi accidental in Windows

Pentru recuperarea fisierelor sterse accidental (sau nu) dintr-un computer cu Windows, utilizatorii au la indemana mai multe aplicatii, gratuite sau platite, cu ajutorul carora isi pot rezolva problemele relativ usor si, de cele mai multe ori, intr-un timp destul de scurt. Dar daca se intampla sa fie sterse accidental key-uri sau intrari din registri de sistem?

In mod normal, fiecare utilizator ar trebui sa faca un back-up de registri atunci cand efectueaza modificari la acestia, pentru ca mai apoi sa nu apara probleme la sistemul de operare. Cu toate acestea, regula se incalca destul de des, iar din aceasta cauza multi se trezesc in situatia in care sistemul nu mai functioneaza corect din cauza unor stergeri accidentale (sau nu) de registri, la care evident nu exista backup facut.

Yaru (Yet another Registry utility) este o aplicatie gratuita, creata pentru a permite utilizatorilor o analiza amanuntita a registrilor de sistem. Datorita faptului ca Yaru poate citi sectoarele partitiilor NTFS (raw NTFS disks), una dintre caracteristicile acestei aplicatii este posibilitatea de a examina inclusiv grupurile de registrii (registry hives) care ruleaza la un moment dat (sistemele de operare Windows blocheaza citirea registrilor care ruleaza de catre alte procese). Acest lucru face posibila scanarea si listarea registrilor care au fost stersi recent si, in plus, ofera si detalii cum ar fi key-urile de unde au fost stersi.

open-hive

Pentru a recupera un registru/key sters, dati click pe File si alegeti una dintre optiunile Open… (in functie de grupul de registri din care acesta face parte: System, Software, local user etc.), identificati registrul in grupul deleted keys (de obicei este ultimul din lista), dati click-dreapta pe acesta si selectati Export Key to a file (this level only).

export-key-to-file

Salvati fisierul cu terminatia .reg (sau modificati mai apoi terminatia din .txt in .reg), apoi puteti foarte simplu sa-l importati inapoi in registrii de sistem.

add-registry

Datorita modului de citire a registrilor se sistem de catre Yaru, aplicatia necesita pentru functionare privilegii de administrator.

Nota: Yaru este compatibila cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7.

Atentie! Aplicatia are caracter experimental, folositi-o pe propria raspundere.

STEALTH SETTINGS – How to recover Deleted Registry Keys in Windows

How to » Downloads » Cum putem recupera registri stersi accidental in Windows

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

2 thoughts on “Cum putem recupera registri stersi accidental in Windows”

Leave a Comment