Backup Registrii de Sistem (Windows Registry) in Windows 7

Registrii unui sistem de operare Windows, , reprezinta inima sistemului. Acestia sunt, practic, baza de date in care sunt stocate toate configuratiile si setarile sistemului de operare si ale programelor instalate pe sistem. In noastre am folosit de multe ori Windows registry pentru a schimba anumite functii si optiuni default ale sistemului de operare.

Putem spune ca registrii sistemului de operare sunt intr-o permanenta schimbare. De fiecare daca cand schimbam o setare a Windows-ului sau cand instalam / dezinstalam un program, in registrii se schimba ceva. Fie se modifica key existente, se sterg sau apar altele noi.
Schimbarile “manuale” in registrii (Windows Registry Hacks) pot fi riscante atunci cand ne apucam sa facem modificari, sa stergem sau sa adaugam noi intrari.  Un utilizator PC de nivel mediu nu ar trebui sa  fie interesat de aceasta parte a Windows-ului. Pot sa apara erori de registrii care sa duca la instabilitatea sistemului de operare sau chiar la pierderea datelor de pe hard-disk.
Pentru un user mai avansat care doreste totusi sa intre in Registry Editor pentru a efectua modifcari, recomandam un backup la Windows System Registry inainte de a incepe treaba.

Cum putem face backup la registrii de sistem in .

1. Deschidem editorul de registrii () : Win + R (ca sa deschidem casuta Run) > tastam “regedit” > Enter sau OK.

2. In “Registry Editor” selectam “Computer” (apare pe coloana din partea stanga), apoi mergem la File > click Export…

Registry Editor

3. Dam un nume fisierului (“backup” in exemplul nostru) si il salvam pe hard-disk cu extensia .reg.

sth7

Fisierul backup.reg va contine toate configuratiile si setarile sistemului si ale programelor instalate pe sistemul dvs. Daca intampinati erori dupa modificarile din registrii, puteti utiliza acest backup pentru a reveni la starea din momentul exportului. Restore Windows 7 Registry.

How to » Noteworthy » Backup Registrii de Sistem (Windows Registry) in Windows 7

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment