Cum sa inseram formule matematice si grafice in MS Word

Pentru utilizatorii Windows 7, inserarea formulelor matematice in Microsoft Word a devenit foarte simplu de realizat cu ajutorul Math input panel. Acest micut programel, inclus in Accesories, recunoaste scrisul de mana al utilizatorilor, si apoi, cu ajutorul butonului de Insert, insereaza formulele scrise in Word.

math-panel7

Insa si utilizatorii XP sau Vista (care nu beneficiaza de Math input panel) au posibilitatea de a insera foarte usor si rapid formule matematice in Word cu ajutorul plugin-ului Microsoft Mathematics Add-In (click pentru download).

Dupa instalarea plugin-ului,

ms-math-setup

un nou tabMathematics – va aparea in Word (ribbon – bara de tab-uri), tab de unde veti putea accesa diverse optiuni si functii care ajuta utilizatorii sa insereze grafice si formule matematice in Word.

math-tab

  • pentru inserarea unei ecuatii (formule matematice) in Word dati click pe Ecuation (π), apoi pe oricare dintre structuri sau simboluri.

ecuation 

  • pentru a transforma o ecuatie intr-un grafic 2D sau 3D, dupa ce ati inserat ecuatia, dati click pe Graph.

math-graph

  • pentru a rezolva o ecuatie (nu este valabil pentru ecuatiile complexe) dati click pe Compute.

solve-ecuation 

Note:

  • Compatibil cu Windows 7 (32 si 64 biti), Windows Vista SP2 (32 si 64 biti), Windows XP SP3 (32 biti), Windows Server 2008 R2 (64 biti), Windows Server 2008 SP2, Windows Server 2003 SP2 (32 biti)
  • Pentru a putea folosi acest plug-in este necesar sa aveti instalat Microsoft .NET Framework 3.5 SP13.
  • Mathematics Add-In functioneaza cu urmatoarele programe Office: Microsoft Word 2010, Microsoft OneNote 2010 si Microsoft Office Word 2007

Cum sa inseram formule matematice si grafice in MS Word

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment