Cum putem restaura jocurile clasice din Windows 7 in Windows 8.1

Printre feature-urile scoase de Microsoft din Windows 8 se numara si clasicele jocuri pentru desktop, denumite si Microsoft Games (Solitaire, Hearts, FreeCell, Minesweeper, Mahjong, Chess etc), acestea fiind inlocuite de versiunile lor moderne (si full-screen), ce pot fi descarcate gratuit din Windows Store

microsoft-solitaire-collection-store

In cazul in care preferati versiunile desktop (care pot fi jucate si in modul fereastra) ale jocurilor enumerate mai sus in locul versiunilor lor moderne, exista o metoda prin care puteti adauga respectivele jocuri sistemului Windows 8.1.

Cum putem restaura jocurile clasice din versiunile anterioare de Windows in Windows 8.1?

  • in primul rand aveti nevoie de acces la un computer care ruleaza Windows 7; pe computerul respectiv navigati catre directorul C:\Program Files\ (unde C:\ este partitia pe care este instalat sistemul Windows 7) si copiati folderul Microsoft Games pe un USB Stick (sau hard extern)

microsoft-games-folder

  • apoi, tot pe computerul cu Windows 7, navigati catre folderul C:\Windows\System32\ si copiati fisierul CardGames.dll pe acelasi dispozitiv USB

card-games-dll

  • conectati dispozitivul USB folosit in pasii de mai sus la computerul cu Windows 8.1 si copiati folderul Microsoft Games in folderul C:\Program Files (unde C:\ este partitia pe care este instalat Windows 8.1)
  • apoi plasati cate o copie a fisierului CardGames.dll in fiecare dintre subfolderele existente in folderul Microsoft Games (adica Solitaire, FreeCell, Hearts etc.)

microsoft-games-windows8

Pentru ca jocurile adaugate in sistem sa poata rula fara probleme, executabilele acestora trebuiesc modificate manual intr-un editor hex (de exemplu HxD); deschideti fisierul .exe al fiecarui joc intr-un editor hex, apoi identificati sirul 7D 04 83 65 FC 00 33 C0 83 7D FC 01 0F 94 C0 si inlocuiti 7D cu EB (dupa care, evident, salvati fisierul).

O metoda mai rapida de a patch-ui jocurile copiate din Windows 7 pentru a rula fara probleme si in Windows 8.1 este folosirea unei utilitati third-party numita Microsoft Games Patcher pe care o puteti descarca de aici (credit @mydigitallife).

Si gata. Daca veti urma instructiunle de mai sus intocmai, veti putea juca popularele jocuri clasice ale sistemelor Windows anterioare si pe versiunea dvs. de Windows 8 sau Windows 8.1. Enjoy!

windows-classic-games

Nota: Windows Defender poate identifica utilitatea Microsoft Games Patcher ca fiind potential periculoasa, insa puteti ignora avertizarea fara nicio problema.

STEALTH SETTINGS – How to restore Windows 7 classic games in Windows 8.1

Cum putem restaura jocurile clasice din Windows 7 in Windows 8.1

About the author

stealth

Leave a Comment