Cum sa instalezi Windows 7 de pe stick USB

In urma cu ceva vreme am scris un despre cum poti instala fara a folosi DVD-ul de instalare, montand imaginea pe un DVD virtual. Am observat insa ca foarte multi intreaba daca se poate instala Windows 7 de pe stick USB. Noi spunem ca se poate (pe probate :P). Tot ce aveti nevoie este imaginea versiunii pe care vreti sa o instalati (32bit sau 64bit) si un stick USB de 4GB (deoarece imaginile sunt de 2.5 respectiv 3.15 GB).

Mai intai de toate, trebuie sa reformatati stick-ul FAT32 pentru a-l face bootabil, apoi montati imaginea pe un DVD virtual.

format_USBstick virtual_dvd

Apoi deschideti Command Prompt cu drepturi de administrator si copiati continutul imaginii Windows 7 (.iso) pe USB stick folosind comanda

  • xcopy f: g: /f /g (unde f: este DVD-ul virtual iar g: este stick-ul USB)
  • Fisierele de instalare Windows 7 vor fi copiate pe stick-ul USB. Apoi, folosind acest stick, veti putea instala Windows 7 pe toate pc-urile care au optiunea de bootare de pe USB.

Cum sa instalezi Windows 7 de pe stick USB

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.