Download IE9 “test-drive” (Developers Platform Preview)

Saptamana trecuta, in cadrul conferintei anuale MIX, Microsoft a lansat Internet Explorer 9 Platform Preview care va permite developer-ilor sa testeze noul motor JavaScript (cod “Chakra”) precum si suportul pentru HTML5/CSS3 (mai exact acestia isi vor putea testa website-urile folosind acest preview, pregatindu-le compatibilitatea cu browserul IE9, care va fi lansat in cursul acestui an).

ie9_preview ie9_sth_preview

Aceasta versiune de test a Internet Explorer 9 nu este una beta (nici macar una alpha), ci doar un preview (un fel de test-drive) de pe urma caruia echipa IE spera sa adune destul feedback din partea userilor cu ajutorul caruia sa poata realiza web-browserul minune.

"Internet Explorer 9 is the first browser to take standard web patterns that developers use and run them better on modern PCs through Windows." 

IE9 va suporta mai multe elemente noi in HTML5, care va sta la baza noii generatii de web-siteuri, printre care CSS3, SVG (Scalable Vector Graphics), analiza XHTML, taguri pentru H.264/MPEG4 si codecuri pentru fisiere MP3/AAC. De asemenea, IE9 va include si suport pentru hardware-acceleration, pentru a grabi randarea elementelor grafice si a textului.

Vestea proasta este insa faptul ca IE9 nu va fi compatibil cu Windows XP, explicatia fiind una foarte simpla:

building a "modern browser" required a "modern operating system”

Download Internet Explorer 9 Platform Preview.

Nota: Acesta este doar un Preview si nu un Internet-Browser complet functional. Este recomandat a se evita folosirea acestuia ca browser default (chiar daca viteza de incarcare este uluitoare) deoarece este foarte probabila existenta unor brese in securitate ceea ce ar putea duce la eventuale infectari ale sistemelor de operare.

Download IE9 “test-drive” (Developers Platform Preview)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment