(Fix Error) Internet Explorer has stopped working. / IE9 / Module : nvumdshim.dll

este cu siguranta cel mai stabil lansat de Microsoft. Dupa mult timp de utilizare moderata, am intalnit totusi o eroare.

Eroare Internet Explorer 9

Caseta de dialog “Internet Explorer has stopped working” nu reprezinta neaparat o eroare din cauza browser-ulu. Poate fi vorba de un conflict cu un driver sau cu un script (java, actionscript, ajax, etc…)
In cazul nostru, este vorba de modulul nvumdshim.dll care nu poate fi “digerat” de IE9 atunci cand accesam pagini web care solicita GPU. Este o eroare tipica calculatoarelor si -urilor care au placi video si care au setat -ul sa folosesaca GPU pentru Internet Explorer.

GPU

Rezolvare “Internet Explorer has stopped working” – Fault Module Name: nvumdshim.dll

Deschidem setarile GPU (Customize which programs use the GPU) > Manage 3D Settings > selectam “Microsoft Internet Explorer” si setam sa foloseasca placa video integrata.

3D Settings

In cazul in care nu avem decat placa video dedicata, atunci va trebui sa dezactivam modulele de 3D / CUDA GPU pentru aplicatia Internet Explorer.

– Fix Internet Explorer 9 Error (Internet Explorer has stopped working by nvumdshim.dll)

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment