Mareste viteza de navigare pe Internet cu ajutorul Google Public DNS

Aproape de fiecare data cand deschidem un Internet Browser visam la acel “Internet cu viteza luminii” care ne este promis in reclame. Sau, cel putin o viteza mai mare decat cea cu care ne-a fericit ISP-ul. Daca prima varianta ramane momentan doar la stadiul de vis, a doua a devenit realizabila cu ajutorul DNS-urilor publice de la Google.

Google Public DNS (Domain Name System) este un serviciu gratuit pus la bataie de Google Inc pe care orice user cu conexiune la internet il poate folosi pentru a naviga pe web cu viteza mai mare decat daca ar ramane fidel DNS-urilor default setate de ISP.

Daca doriti sa folositi DNS-urile publice de la Google pentru a va mari viteza de navigare pe Internet trebuie sa urmati pasii descrisi mai jos::

1. tastati network in Search box-ul din Start Menu si selectati Network and Sharing Center, apoi, in fereastra deschisa, dati click pe Change adapter settings (in partea dreapta).

2. dati click-dreapta pe Local Area Connection si selectati Properties

network_settings

3. in Local Area Connection Properties selectati (si bifati, in cazul in care nu este deja) Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), apoi dati click pe butonul Properties

connection_properties

4. in partea de jos a ferestrei deschise aveti optiunea de a seta manual DNS-urile pe care doriti sa le folositi. Selectati Use the following DNS server addresses si tastati urmatoarele pentru DNS-ul primar si cel secundar (puteti schimba adresele intre ele, dar nu folositi aceeasi adresa pentru ambele DNS-uri):

  • Preferred DNS Server:  8.8.8.8
  • Alternate DNS Server:  8.8.4.4
public_dns

5. click OK, apoi restartati sistemul. Dupa restart, veti observa diferenta ;)

Enjoy browsing the Internet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Dezactiveaza AutoRun in Windows OS [Registry Editor]

Next Article

Windows 7 Family Pack – S-a lichidat stocul!

Users searching for:

google dns pentru android, הגדרת dns ידני, לשנות dns לגוגל, اعدادات dns للجوجل لتسريع التصفح, שרת dns גוגל, nopeutta netin selaamiseen, رقم خادم dns المفضل والبديل لقوقل, dns של גוגל, cum maresc viteza netului pe ipad 1, aplicatie maarire vateza facebook gratis, viteza cu dns, dns של גוגל, marire viteza navigare internet, cum maresc viteza la facebuk, mareste viteza de navigare pe internet, הגדרת שרת dns גוגל,
Total
0
Share