SearchFilterHost.exe – High CPU [Disable / Error Fix]

Introdus de Microsoft ca un feature al Windows Vista, SearchFilterHost.exe este un proces mentinut si pe sistemul de operare Windows 7. Desi este localizat in folderul fisierelor core (C:WINDOWSSystem32), va puteti lipsi de acest proces fara a degrada buna functionalitate a sistemului de operare. Impreuna cu SearchIndexer.exe si SearchProtocolHost.exe, SearchFilterHost.exe, sustin Indexing Services

searchfilerhost cpu

Indexing Services este un fel de aplicatie care va indexeaza toate fisierele stocate de dvs. pe hard disk, pentru a putea fi returnate la "search" atunci cand doriti sa cautati anumite documente, poze, filme, fisiere php, etc… date stocate. Intrucat acest serviciu indexeaza atat fisierele cat si continutul documentelor, se intampla uneori ca unul din aceste trei procese sa consume foarte mult din capacitatea procesorului (High CPU). Foarte multi useri se vaita de acesta problema, si de multe ori pun asta pe seama virusilor care ar fi afectat acest proces. Defapt SearchFilterHost.exe consuma foarte mult din CPU atunci cand transferati dintr-o data o cantitate mare de fisiere de pe un device extern (hdd extern, CD, DVD, Flash Drive, etc suport de date), pe hard disk-ul PC-ului.

Pentru a rezolva problema CPU-ului, aveti trei variante. Sa puneti pauza acestor procese (Pause), sa lasati PC-ul cateva minute sau ore (dupa caz) pana termina de indexat fisierele, sau sa dati disable (sa dezactivati)  Indexing Services, pentru fisierele .xml.

Cum putem sa rezolvam problema SearchFilterHost.exe, pentru a nu mai consuma multe resurse CPU.

1. mergeti in Start Menu si casuta "Search programs and files" scrieti indexing. Vedeti unde apare optiunea Indexing Option si faceti click pe ea.

indexing option start

2. Se va deschide panoul "Indexing Option", de unde aveti la libera alegere doua metode pentru a salva CPU de acest serviciu.

indexing option control

Puteti face click pe butonul "Pause" (si va trebui sa asteptati cateva minute pana va lua aceasta comanda), sau puteti face click pe butonul "Advanced" -> tab-ul "File Types" si sa debifati casuta din dreptul XML. Click pe imaginea de mai jos:

xml disable

Apasati OK si totul va reveni la normal.

Cea mai buna solutie ar fi sa lasati acest serviciu sa-si faca de cap, chiar daca va omoara CPU. Dupa ce termina indexarea, acest proces consuma infim de putine resurse. Solutia cu dezactivarea fisierelor xml, ar fi ultima recomandata. Daca aveti de lucru la PC si acest Indexing Services va consuma resurse, este bine sa-i puneti pauza pana va terminati treaba. Pe timp de vara, daca temperatura din camera este ridicata iar cooler-ul nu face fata sa raceasca CPU, Indexing Services poate provoca restartarea sistemului (prin protectia termica CPU by BIOS).
Problemele cu SearchFilterHost.exe sunt tipice sistemelor de operare Windows Vista si Windows 7.

SearchFilterHost.exe – High CPU [Disable / Error Fix]

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment